TGF Genel Başkanı Sertel, Adıyamanda

TGF Genel Başkanı Sertel, Adıyamanda


ADIYAMAN (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyetinin (AGAD) 3üncü kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katıldı.
     Sertel, kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin ardından 2009da Adıyamandaki trafik kazasında hayatını kaybeden yeğeni Özgen Fırat Korkmaz için Hürriyet İlköğretim Okulunda açılan kütüphaneyi ziyaret etti.
     Okul müdürü Zeynel Kılavuzdan eksikler hakkında bilgi alan Sertel, kütüphaneye kitap yardımında bulunacaklarını belirtti.
     Türkiye çapında yürütülen kampanya ile sadece Adıyamanın değil, köy kütüphanelerine de katkılarının olacağını aktaran Sertel, şöyle konuştu:
     Benim yeğenim Adıyamanlı ve burada kaza geçirerek hayatını kaybetti. 9 yaşında toprağa verdik. Aslında çok okuyan ve başarılı bir çocuktu. Amacımız bütün çocukların okumasıdır.
     Burada eksikleri gördüm. Biraz takviye lazım. Ansiklopediler var ama tarihleri eski. Bunların yenilenmesi lazım. Çocukların bunlardan faydalanması için güncellenmesi lazım. Müdür bey çocukların daha çok sınava hazırlık için gerekli kitapların olduğunu söyledi. Onları ben sağlayacağım. Çocukların okuyacağı roman, hikaye gibi kitaplar da göndereceğiz. Türkiyenin zaten okuma oranı düşük. Bunu arttırmak lazım. Bunun da ilköğretimden başlatmak lazım. Amacımız çocuklara kitabı sevdirmek.
     Kılavuz da yapılacak yardımlardan ötürü Sertel ve yetkililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber TGF Genel Başkanı Sertel, Adıyamanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER