THKdan model uçak kursu

THKdan model uçak kursu -Bodrumda bir yılda 125 öğrenciye sertifika verildi -THK Bodrum Şubesi Saymanı ve Model Uçak Öğretmeni Candır: THK tarafından karşılanan kursa gelen öğrenciler, model uçak yapımının başlangıç modeli o


MUĞLA (A.A) - Çocukların el becerilerini geliştirmek ve Türk Hava Kurumunun (THK) asıl amacı olan havacılığı sevdirmek, tanıtmak için düzenlenen model uçak tasarım kursu başladı.
     Türk Hava Kurumu Bodrum Şubesinde devam eden ve özellikle öğrencilerin yoğun talep ettikleri kurs, asıl atölyeleri tadilatta olduğu için şubenin küçük bir atölyesinde devam ediyor.
     Türk Hava Kurumu Bodrum Şubesi Saymanı ve Model Uçak Öğretmeni Güler Candır, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıldır bu kursları verdiklerini ve bu zamana kadar 125 öğrenciye sertifika verdiklerini ifade etti.
     Candır, kursların ücretsiz olarak verildiğini belirterek, Bu kursta lazım olan araç gereçler Türk Hava Kurumu tarafından karşılanıyor. Kursa gelen öğrenciler model uçak yapımının başlangıç modeli olan Ata Planörü yapıyor. Ata model şu açıdan önemlidir, bütün kesimlere hitap eder ve model uçağın başlangıç modelidir. Bundan sonraki aşamalarda, örneğin çocuklar katılamasalar bile ilk modele gelen yetişkinler kursa devam edebilecekler diye konuştu.
     Kursa katılan ortaokul öğrencisi Timurcan Özkan, ileride pilot olmak istediğini ve model uçak kursuna başladığını söyledi. THKnın verdiği malzemelerle planör yaptığını söyleyen Özkan, bu işten çok zevk aldığını ifade etti.
     Öte yandan yapılan model uçakların rüzgar gücüyle de uçabildiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber THKdan model uçak kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER