THK, Kurban Bayramında Sivasta bin 288

THK, Kurban Bayramında Sivasta bin 288 deri topladı -Sivas Şube Başkanı Işın: Yasa dışı deri toplayan kişi ve kuruluşlar topladıkları derileri çok düşük fiyatlara satarak büyük bir milli kayba yol açtıkları gibi vergi yönünden de


SİVAS (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şubesince Kurban Bayramında 800 koyun, 38 keçi ve 450 sığır olmak üzere toplam bin 288 kurban derisi toplandığı bildirildi.
     THK Sivas Şube Başkanı Halil Işın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun Kurban Bayramı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Şube olarak, 800 koyun, 38 keçi ve 450 sığır derisi topladıklarını dile getiren Işın, elde edilen gelirin yüzde 50sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, yüzde 4ünün Türk Kızılayına, yüzde 3ünün Diyanet Vakfına, yüzde 3ünün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna, yüzde 40ının ise THKya pay edildiğini belirterek, bağışlanan derilerin satışı ile ilgili ihalenin de yapıldığını söyledi.
     THK dışında deri toplayan kişilerin devleti zarara uğrattıklarını savunan Işın, Yasa dışı deri toplayan kişi ve kuruluşlar topladıkları derileri çok düşük fiyatlara satarak büyük bir milli kayba yol açtıkları gibi vergi yönünden de devletimizi büyük zarara uğratmaktadırlar. THK, Sivastan almış olduğu yardımı, açtığı bölgesel ve sürekli kurslarla, havacılık gösterileriyle, etkinlik ve faaliyetleriyle fazlasıyla tekrar Sivasa yansıtmaktadır. THK Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesinin fakülte ve meslek yüksek okulunun Sivasa açılması da gündemdedir dedi.
     Kurban derisi satışından THKnın payına düşen kısmı ile dört yılda, 450 orman yangınına müdahale edildiğini belirten Işın, şunları kaydetti;
     THK, ülke genelinde havacılığın tanıtılması, sevdirilmesi ve bir yaşam biçimi haline getirilmesi için yine son dört yılda 24 bin gencimize ücretsiz havacılık eğitimi vermiştir. Fitre-zekât yardımlarınızı ve kurban derisi bağışlarınızı vicdan ve gönül rahatlığı ile THKya vererek, vekâlet kurbanlarınızı THKlar acılığı ile keserek daha fazla gencimize havacılık eğitimi verilmesine, yurt genelinde havacılığın daha da gelişmesine, daha fazla yoksula, yetime, afetzedeye yardım ulaştırılmasına, ormanlarımızın ve yeşil arazimizin daha iyi korunmasına yardımcı olabilirsiniz.
     THKya yardım ve bağışta bulunanlara teşekkür eden Halil Işın, 2010 ve 2011 yıllarına göre toplanan deri miktarlarında düşüş yaşandığını, bunun sebebinin ise yasa dışı deri toplanması olduğunu savundu.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber THK, Kurban Bayramında Sivasta bin 288 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER