THK Samsunda paraşüt kursu düzenledi

THK Samsunda paraşüt kursu düzenledi


SAMSUN (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Samsun Şubesince ücretsiz paraşüt kursu düzenlendi.
     THK Samsun Şubesi Başkanı Abdülkerim Samangül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir haftalık eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin paraşütle atlayışlarını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Samangül, Samsunda havacılık aktivitelerini artırmak ve havacılığı gençlere sevdirmek amacıyla THKnın çeşitli havacılık eğitimleri düzenlediğini belirterek, şunları kaydetti:
     Kentte her yıl bir veya birkaç branşta havacılık aktivitesi gerçekleştiriyoruz. Bu dönem ücretsiz paraşüt kursu düzenledik. Paraşüt eğitimleri THKnın profesyonel paraşüt öğretmenleri tarafından verildi. Kursta, paraşütçülük hakkında genel bilgiler, disiplin eğitimi, paraşütün tanıtılması ve kuşanma, hava fizyolojisi ve uçak içi acil durumlar konularında eğitimler verildi. Eğitimleri tamamlayan gençler, THKnın uçağı ile Çarşamba Havaalanından kalkış yaparak Bafra ilçesine bağlı Emenli köyünde hazırlanan araziye atlayışlarını gerçekleştirdi. Samsunda her geçen gün yeni havacılığa ilgi gösteren insanları görmek bizleri mutlu ediyor. Samsunda bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
     Samangül, paraşüt başlangıç kursuna 14 kişinin katıldığını, atlayışlarını tamamlayanlara sertifika verileceğini açıkladı.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber THK Samsunda paraşüt kursu düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER