Ticaret Borsasında Zeytin paneli

Ticaret Borsasında Zeytin paneli


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Ticaret Borsasında (ÇTB) Zeytin ve Zeytin Yağı Üretimi konulu panel düzenlendi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen panel ÇTB konferans salonunda yapıldı.
     Panele Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Vali Yardımcıları İzzet Ercan ve Hüseyin Kulözü, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, ÇTB Meclis Başkanı Erol Özen, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Tan, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus ile zeytin ve zeytin yağı üreticileri katıldı.
     Vali Tuna, panelde yaptığı konuşmada, zeytinyağının insanoğluna armağan edilen en değerli besin olduğunu söyledi. Zeytinyağının sadece üretimi yapılan ülkelerde değil, sağlıklı yaşamı önemseyen ülkelerde de tüketilmeye başlandığını belirten Tuna, Zeytinyağının yüksek miktarlarda tüketildiği Akdeniz ülkelerinde kalp ve damar hastalıkları ve kanser vakalarının düşük oranlarda. İlimiz Ayvacık, Ezine, Bayramiç, Gökçeada, Eceabat ve merkez ilçede bulunan zeytin alanlarından elde edilen zeytinyağlarının eşsiz bir nefasete sahip. İlimiz ekonomisi açısından zeytin işleme ve zeytinyağı sektörünün büyük önem taşımakta dedi.
     Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen ise kentin en önemli tarımsal varlığının zeytin ve zeytinyağı olduğunu ifade etti. Asırlardan bu yana, bu topraklarda yetişen zeytinlerin nesilden nesile sağlık, kültür ve medeniyeti aktardığını dile getiren Üzen, şunları söyledi:
     Medeniyetin barışın ve sağlığın sembolü oldular. Uzun yaşamanın, sağlıklı yaşamanın, huzur içinde yaşamanın sembolü oldular. Bu vesileyle ben zeytinyağı kültürünü, zeytincilik kültürünü ele alan bu organizasyondan dolayı Çanakkale Tarım İl müdürlüğü yetkililerini tebrik ediyorum
     Konuşmaların ardından gerçekleştirilen panelde, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Tan, sektörün sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Ticaret Borsasında Zeytin paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER