TİGEM arazisinin Yalovalı süs bitkisi

TİGEM arazisinin Yalovalı süs bitkisi üreticilerine kiralanması -AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun: -Çiçekçilerin burada yapacakları sektörün hayatını devam ettirmesi, istihdamın arttırılması ve öne çıkartılması için çok ön


YALOVA (A.A) - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, TİGEM arazisinin ihaleyle Yalovalı süs bitkileri üreticilerine kiralanmasıyla ilgili, Çiçekçilerin burada yapacakları sektörün hayatını devam ettirmesi, istihdamın arttırılması ve öne çıkartılması için çok önemlidir dedi.
     TİGEMin Yalovalı süs bitkisi üreticileri tarafından kurulan Yalova Garden A.Şye kiralanmasıyla ilgili AK Parti İl Başkanlığında bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İl Başkanı Mustafa Pehlivan, AK Parti Milletvekili Coşkun ve Yalova Garden A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul hazır bulundu.
     Pehlivan, bundan sonraki süreçte herkese görev düştüğünü dile getirerek, TİGEMin bir kısmı üniversiteye tahsis edilmişti. Bir kısmı ise blok kiralama ile ihaleye çıktı. Biz her zaman bu arazinin Atatürkün mirasına uygun olarak bir Yalova firması tarafından kullanılmasını istiyorduk. İhaleyi Yalovalı üreticiler kazandı. Bu saatten sonra herkese iş düşüyor. Herkes taşın altına elini koyacak dedi.
     Milletvekili Coşkun ise yerin Yalova üreticilere önemli katkı sağlayacağını belirterek, şöyle konuştu:
     Yalovada göreve geldiğimizden beri hedefimiz hep bayrağı daha ilerilere taşımak oldu. Çiçekçilik bizim öncelikli konumuz. Bu kapsamda TİGEM ihalesine Garden A.Ş girdi ve kazandı. Çiçekçilerin burada yapacakları sektörün hayatını devam ettirmesi, istihdamın arttırılması ve öne çıkartılması için çok önemlidir. Bazıları Tigemin üniversiteye verilmesi, Garden A.Şye verilmesi ile ilgili çıkıp, Atatürkün kemikleri sızlıyordur diyor. Ulu önderin ruhu son derece huzurludur, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Burasını parselleyip satsak, betonlaştırsak o zaman Atatürkün kemikleri sızlar. Ama kamunun malının kamunun hizmetine sunulmasından Atatürk sadece mutlu olurdu. Tabi her konuda olduğu gibi bu konuda da ağzı olan konuşuyor.
     Yalova Garden AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul da ildeki tüm çiçekçilere kapılarının açık olduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Metin Aktaş
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber TİGEM arazisinin Yalovalı süs bitkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER