Azerbaycan Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Nesibova,

Azerbaycan Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Nesibova, Trabzon Valisi Kızılcıkı ziyaret etti


TRABZON (A.A) - Azerbaycan Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nesibova, Trabzon Valisi Recep Kızılcıkı makamında ziyaret etti.
     Vali Kızılcık, Doç. Dr. Nesibovayı makamında kabulü sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye, Azerbaycan ilişkisini bir millet, iki devlet olarak kabul ettiklerini ifade etti.
     Türkiyede ve Trabzonda Azerbaycandan gelen bir çok öğrencinin okullarda eğitimlerine devam ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) bine yakın yabancı ülkelerden gelen öğrencimiz var. Azerbaycandan eğitim için gelen yavrularımız, bizim yavrularımızdır. Bunların burada en iyi şekilde eğitim ve öğretim görmeleri, geleceğe hazırlanmaları ve tekrar ülkelerine dönerek oraya hizmet etmeleri bizimde arzumuzdur. Burada hem eğitim öğretim görmeleri hem de ülkemizin sosyo kültürel hayatına katılmaları ve kültür alışverişinde iki ülkenin birbirini daha iyi tanımasında hizmetleri olacaktır. Bu çerçevede onları birer gönül elçisi olarak değerlendiriyoruz. İki devletin gelişmesinde çok daha etkili rol oynayacaklar.
     Doç. Dr. Nesibova, Azerbaycan halkının Trabzona büyük bir sevgisi olduğunu belirterek, Karadeniz bölgesi ve Trabzon her tabiatıyla ve her şeyi ile çok güzel. Bize çok yakınsınız. KTÜde çok sayıda öğrencimiz var. Öğrenci projesi çerçevesinde buralara gelerek eğitim alan bir çok öğrencimiz Azerbaycanda çok iyi yerlerdedir dedi.
     Trabzona geliş amacının burada okuyan öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmek olduğunu ifade eden Nesibova, KTÜde eğitim gören öğrencilerimizi ziyaret ederek, onların sorunlarını dinlemek, çözümlerine yardımcı olmak istiyoruz. Öğrencilerimizle birlikte orada ders veren öğretmenlerimiz de vardır. Onlarla da görüşmek istiyoruz. Onlar sizin evlatlarınızdır, sizin çocuklarınızdır. Hayat boyu Trabzonu ve KTÜyü gururla temsil edecekler diye konuştu.
     Vali Kızılcık, ziyaret anısına Nesibovaya plaket takdim etti. Nesibova ise Kızılcıka ülkesinden getirdiği işlemeli halı armağan etti.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Azerbaycan Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Nesibova, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER