TİM, ihracat rakamlarını açıkladı

TİM, ihracat rakamlarını açıkladı -SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: -İhracat rakamlarındaki düşüşe rağmen ülke sıralamasındaki yerimiz 10. sıradan 9. sıraya yükselmiştir


SAKARYA (A.A) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) temmuz ayı ihracat rakamlarını açıkladı.
     Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, TİM verilerine göre Sakaryanın temmuz ayında ihracatının geçen aya göre yüzde 4,5 oranında düşüş gösterdiğini belirtti.
     İhracatın temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,5 daraldığını, otomotiv sektöründeki yüzde 22,3lük daralmanın söz konusu gelişmede etkili olduğunun gözlendiğini kaydeden Kösemusul, Türkiyenin otomotiv üssü olan Bursa, Sakarya ve Kocaelinin ihracatının gerilediğini bildirdi.
     Sakaryanın ihracatındaki düşüşün temelinde Avrupada yaşanan krizin etkili olduğunu aktaran Kösemusul, ABdeki piyasa koşullarının ihracat üzerindeki en büyük etken olmaya devam ediyor. İlimiz ihracatının ciddi bir kısmının AB ülkelerine yapan Sakaryada yaşanan düşüş bu uluslar arası ticaretin bir nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır ifadelerini kullandı.
     Kösemusul, şunları kaydetti:
     İhracat rakamlarındaki düşüşe rağmen ülke sıralamasındaki yerimiz 10. Sıradan 9. sıraya yükselmiştir. Mayıs ayında ihracat rakamları çerçevesinde 12. sırada yer alan Sakarya, Haziranda 10. sıraya Temmuz ayında ise 9. sıraya yükselmiştir. Bu da gösteriyor ki ilimizin global yaşanan ekonomik krize rağmen bulunduğu sıralamayı yükseltmesi Sakarya iş dünyasının üstün gayretleri ve başarılı çalışmaları neticesinde olmuştur.
     Ekonomik verilerin gösterdiği hiç de iç açıcı olmayan böylesi manzarada bu gayreti takdirle karşılıyor iş dünyamızın ticaret hacmini artırmaları için her türlü desteği vermeye çabalıyoruz. İnanıyoruz ki yılın ikinci yarısındaki ihracat performansı aynı şekilde devam etmeyip son çeyreğinden itibaren yükselişe geçecektir.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber TİM, ihracat rakamlarını açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER