Tıp öğrencilerinden çocuklara şenlik

Tıp öğrencilerinden çocuklara şenlik


KONYA (A.A) - Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği (TurkMSIC) Selçuk Yerel Kurul üyeleri tarafından Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisinde tedavi gören çocuklar için, Çocuk Şenliği düzenledi.
     Öğrencilerden oluşan 30 kişilik grup, serviste yatan çocukların odalarına giderek onları müzik eşliğinde eğlendirdi. Aralarında palyaçoların da bulunduğu grup çocuklarla birlikte şarkılar söyledi. Çocukların odalarını balonlarla süsleyen öğrenciler, hasta çocuklar ve ailelerine meyve suyu ikram etti.
     TurkMSIC Selçuk Yerel Kurulu danışmanlığını yapan Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Ayaz, çocukların hastanede geçirdikleri süre boyunca sosyal aktivitelerden ve arkadaşlarından uzak kaldığını ifade etti.
     Ayaz, bu uygulamayla, özellikle Çocuk Onkolojisi Servisinde yatan çocukların uzun tedavi sürecinde yaşadıkları sıkıntılarını biraz da olsa hafifletmek istediklerini dile getirdi.
     Eğlence esnasında çok özel anlar yaşadıklarını dile getiren aileler ise öğrencilere ve fakülte yönetimine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Tıp öğrencilerinden çocuklara şenlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER