Tır ve kamyon şoförlerinin iftarı yol

Tır ve kamyon şoförlerinin iftarı yol kenarında -Her gün yüzlerce kilometre yol kat ederek yük taşıyan kamyon ve tır şoförleri Ramazan ayında da direksiyon başındalar -Uzun yola çıkan Kastamonulu üç şoför, ilk iftarlarını yol kena


KASTAMONU (A.A) - Her gün yüzlerce kilometre yol kat ederek yük ve eşya taşıyan kamyon ve tır şoförleri Ramazan ayında da direksiyon başındalar. Uzun yola çıkan Kastamonulu üç şoför, ilk iftarlarını yol kenarlarında yaptı.
     Kastamonu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (TAŞIKO) eski üyesi tır şoförü Muzaffer Ahçıoğlu (72), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonudan yükledikleri suntaları Gaziantepe götürmek için yola çıktıklarını söyledi.
     Mübarek Ramazan ayında oruçlu oldukları halde yollarda olduklarını ifade eden Ahçıoğlu, İftarlarımızı nereye denk getirirsek ya şoför arkadaşlarla birlikte açıyoruz ya da lokantalarda açıyoruz dedi.
     Ahçıoğlu, ekmek parası kazanmak için yılın 11 ayında olduğu gibi, Ramazan ayında da yolda olduklarını belirterek, Ramazan günlerinde evlerimizden ayrı olmak çok zor. Ramazan ayını evlerimizde geçirmek daha iyi olur tabi ama çalışmamız gerekiyor diye konuştu.
    
     -Mesleğimiz gereği yola gitmemiz gerekiyor-
    
     Tır şoförü Kamil Karamuk da (56), 38 yıllık meslek hayatı boyunca Ramazan ayının 10 gününü ancak ailesiyle geçirebildiğini ifade etti.
     Ramazan ayında ailesiyle iftar açmanın güzel olduğunu vurgulayan Karamuk, Fakat mesleğimiz gereği yola gitmemiz gerekiyor dedi.
     TAŞIKO şoförlerinden Hikmet Tayfaoğlu ise meslekte 30 yılı geride bıraktığını, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam ettiğini söyledi.
     Ramazan ayında ailesiyle olamadığını ifade eden Tayfaoğlu, çocuklarımızın geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu aktardı.
     Tayfaoğlu, iftarı açacakları yeri arkadaşlarıyla belirleyip beraber yaptıklarını, aynı şekilde sahur için de kalktıklarını belirterek, Sıcak zamanlarda oruçlu olmak bizi zorluyor ama en fazla da susuzluk zorluyor. Bu meslek dikkat gerektiren bir meslek olduğundan biraz kendini zorlarsan sıkıntılar olabiliyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Esra Karamuk / Sinan Özmüş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Tır ve kamyon şoförlerinin iftarı yol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER