Tireboluda, yüksek öğretim erkek öğrenci yurdu

Tireboluda, yüksek öğretim erkek öğrenci yurdu temel atma töreni


GİRESUN (A.A) - Tirebolu ilçesinde, 220 kişilik Osman-Nuriye Bakırcı Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdunun temeli, düzenlenen törenle atıldı.
     Vali Dursun Ali Şahin, Yeniköy Mahallesi Helimağa Burnu mevkisinde düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, kentin önde gelen ilçelerinden biri olan Tirebolu ilçesinde yurt yapılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.
     Vali Şahin, yurdun yapımını hayırsever işadamı Osman Bakırcı ve eşi Nuriye Bakırcının gerçekleştirdiğini ifade ederek, Bu yurt eziyet çekmeme yurdu. Bu yurdun yapımını üstlenen Bakırcı çiftine çok uzun ömürler diliyorum. Bu hayırsever kardeşimizin yaptırdığı 20. binadır. Sırada İmam Hatip Lisemizin yurdu var. İnşallah onu da tamamlayacak. Ardından Giresuna beş yıldızlı otel yapacak. İnanıyorum ki bu yurtta yetişen öğrencilerimiz ülkemize hayırlı hizmetler sunacaktır dedi.
     AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi de ilçenin çok hızlı geliştiğini ve Karadenize yapılması planlanan demiryolunun ilçeden geçirilmesi için tüm çalışmalar yapacaklarını anlatarak, Hedefimiz demiryolu projesini ilçemize getirmektir diye konuştu.
     AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ise eğitime yapılan yatırımın insanlığa yapılan yatırım olduğunu, eğitime yatırım yaparken çocukların da barınma sorununun düşünülmesi gerektiğini vurguladı.
     Domaç, çocukların böyle yurtlara ihtiyacı olduğunu ve hayırsever işadamı Bakırcıya desteklerinden dolayı çok teşekkür ettiklerini belirtti.
     Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar ise ilçeye kurulması planlanan yurt için öncelikle arsa sorunu olduğunu ancak belediyenin destekleriyle bu sorunu çözdüklerini söyledi.
     Yazar, Kredi Yurtlar Kurumu, Kaymakamlık ve belediyenin işbirliğiyle altyapı sorunlarını çözmelerinin ardından yapımını da hayırsever işadamı Bakırcının üstlendiğini anlatarak, Sayın Bakırcıya bu duyarlı ve örnek çalışmasından dolayı tüm ilçemiz adına çok teşekkür ediyor, hayırlı işlerinin artarak devam etmesini diliyorum dedi.
     İşadamı Bakırcı, veren elin alan elden her zaman daha üstün olduğuna inandığını, ilçeye bundan sonra da desteğinin süreceğini ifade etti.
     Konuşmaların ardından katılımcıların butona basmasıyla yurdun temeli atıldı.
     (KA-GL-İSM)
<< Önceki Haber Tireboluda, yüksek öğretim erkek öğrenci yurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER