Tiyatroya yoğun ilgi

Tiyatroya yoğun ilgi -Trabzon Devlet Tiyatrosunda gösterime giren Şekil bozukluğu ve Bu da geçer ya hu adlı oyunları 2 Ekim tarihinde bu yana 4 bin 578 sanatsever izledi -Trabzon Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Dokgöz:


TRABZON (A.A) - Zafer Sel - Trabzon Devlet Tiyatrosuda, yeni sezona merhaba dediği 2 Ekimden itibaren gösterime giren Şekil bozukluğu ve Bu da geçer ya hu adlı oyunları 4 bin 578 sanatsever izledi.
     Trabzon Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Fatih Dokgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon seyircisinin tiyatroya olan ilgisinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, Bütün oyunlarımız neredeyse kapalı gişe oynuyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor dedi.
     Sanatseverlerin Şekil bozukluğu ve Bu da geçer ya hu adlı oyunlara ilgisinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Dokgöz, şöyle devam etti:
     Bilet satış bilgilerine göre 2 Ekim tarihinden itibaren 4 bin 578 tiyatroseverle buluştuk. Hedefimiz 5 bin sanatsevere ulaşmak. Yılda ortalama 52 bin tiyatrosever oyunlarımızı izliyor. Tiyatro salonumuz dolup taşıyor. Yurt içinde ve yurt dışında gittiğimiz turnelere de oldukça fazla ilgi var. Biletler önceden tükeniyor. Vatandaşlar bilet bulmakta sorun yaşıyor.
    
     -Sanata ve sanatçıya sahip çıkan şehir-
    
     Trabzonda tiyatroya olan ilginin artarak devam ettiğini belirten Dokgöz, şunları vurguladı:
     Trabzon, tüm sanat dallarında güçlü sanatçılar yetiştirmiş, birbirinden güzel sanat eserleri ortaya konulmasını sağlamıştır. Günümüzde de binlerce yıllık birikimi ile göz kamaştırmaktadır. Trabzon, Ankara, İstanbul ve Adanadan sonra sürekli ve en kapsamlı tiyatro festivaline sahip şehir olarak kültürel anlamda bölgenin en parlak ili olmanın gururunu yaşamaktadır. 12 yılını geriden bırakan tiyatro festivali boyunca 42 ülkeden 167 tiyatro topluluğu Trabzona gelmiş, festival süresince Trabzonda kalmış, Trabzonun binlerce yıla dayanan kültürünü, kültürümüzü tanıma olanağı bulmuştur. 167 yabancı grup Türkiyenin, Trabzonun gönüllü elçisi olmuştur. Tüm bunlar Trabzonun sanata ve sanatçıya sahip çıkmasının bir göstergesidir.
    
     -Gösterimde yer alan oyunlar-
    
     Uğur Saatçinin yazdığı, Barış Erdenkin yönettiği Bu da geçer ya hu adlı oyunun dekoru Aytuğ Dereli, kostümleri Aylin Dinler, ışık tasarımı Nihat Bahar, dansları Sibel Erdenk, müzikleri ise Serdar Kurutçu tarafından hazırlandı.
     Fatih Dokgöz, Birkan Görgün, Fatih Topçuoğlu, Banu Manioğlu, Utku Ölmez, Duygu Dokgöz ve Yavuz Topçuoğlunun rol aldığı oyunda, işgal yıllarında Anadolu yanarken İstanbulda bir şeyler yapmanın çabası içinde olan insanların hikayesi konu ediliyor
     Hayriye Ersözün yazdığı, Yunus Emrenin yönettiği Şekil bozukluğu adlı oyunda ise Uğur Keleş, Emre Ön, Mert Hürol, Didem Özkavukçu ve Sinem Bilgin rol alıyor.
     Dekoru Aytuğ Dereli, kostümleri Töre Özsel, ışığı Yüksel Aymaz ve müziği Fatih Veli Olmeze ait oyunda, bekar bir kadının yalnızlığı ile hesaplaşması konu ediliyor.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Tiyatroya yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER