TKDKdan çiftçilere traktör desteği

TKDKdan çiftçilere traktör desteği


AMASYA (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Yusuf Bayram, 2013 yılı içinde çiftçilere traktör ve ekipman desteği verileceğini bildirdi.
     Bayram, yaptığı açıklamada maksimum 80 beygir gücünde yerli veya Avrupa Birliği (AB) menşeli traktör ve makinelerin alımının destekleneceğini belirtti.
     Oluşturulacak başvuru paketinde haşhaş, kekik, salep, sumak, sarımsak, çörek otu ve çemen otu gibi ürünlerin ekimi planlandığı takdirde destekleme için başvurular kabul edilebileceğine işaret eden Bayram, Desteklenecek makineler arasında yer alan traktör ve ekipmanlarının, bölgemizde yetiştiriciliği yapılan haşhaş ve sarımsak yetiştiricileri için kaçırılmayacak bir fırsattır. İl Koordinatörlüğü olarak her zaman yetiştiricilerimizin yanındayız dedi.
     Bayram, ayrıca Amasya il merkezi ve Gümüşhacıköy, Merzifon, Taşova, Suluova ve Göynücek ilçelerinde TKDKnın girişimleri ile Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri tarafından tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursunun açıldığını ve bu kursa katılan çiftçilerin, TKDK tarafından sağlanan traktör ve makine ekipman alımı desteklerine başvurabilme hakkı kazacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber TKDKdan çiftçilere traktör desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER