TKDK Ankara İl Koordinatörlüğü, IPARD Proje

TKDK Ankara İl Koordinatörlüğü, IPARD Proje kabulüne başlıyor


ANKARA (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ankara İl Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Programı (IPARD) Proje kabulüne başlıyor.
     TKDK Ankara İl Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 29 Ocak Salı günü, konuya ilişkin tanıtım toplantısı düzenleneceği bildirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan TKDKnın, Türkiye Cumhuriyeti adına IPARD Projeleri için 23 Ocak Çarşamba günü, dokuzuncu başvuru ilanına çıktığı ifade edilerek, bu çağrı kapsamında Ankarada da proje başvurusu yapılabileceği kaydedildi.
     Başvuruların, 15 Şubattan itibaren Ankara İl Koordinatörlüğüne yapılabileceği belirtilen açıklamada, başvuruların son teslim tarihinin 15 Mart olduğu bildirildi. Başvuru sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin, TKDK Ankara İl Koordinatörlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yardım Masasına başvurabilecekleri gibi 444 85 35 numaralı telefon hattından veya www.tkdk.gov.tr adresi üzerinden de bilgi alabilecekleri belirtildi.
    
     -Hibe desteği verilecek alanlar-
    
     TKDK, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla oluşan IPARD fonlarını, geri ödemesiz (hibe desteği) şekilde kullandırıyor.
     15 Şubat - 15 Mart 2013 tarihleri arasında proje başvurusu yapılabilecek yatırım alanları ve destek oranları, süt ve et üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlara yüzde 50-65 arasında, süt ve et ürünlerinin, meyve ve sebzelerin, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlamasına yönelik yatırımlara yüzde 50 oranında, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi tedbiri kapsamında; arıcılık, süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi ve paketlenmesiyle ilgili faaliyetler ile yerel ürünler, el sanatları, kırsal turizm ve kültür balıkçılığına yönelik yatırımlara yüzde 50 oranında olacak.
    
     Muhabir: Seval Ocak Adıyaman
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber TKDK Ankara İl Koordinatörlüğü, IPARD Proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER