TKİ Tavşanlı Linyitspor sahasında 98 gün

TKİ Tavşanlı Linyitspor sahasında 98 gün sonra kazandı -Sahasında son galibiyetini 9 Aralık 2012de alan kırmızı-siyahlılar, Kütahyada 2sinde berabere kaldığı, 3ünde yenildiği 5 maçın ardından dün Manisasporu yenerek, ligde kalma umutla


KÜTAHYA (A.A) - PTT 1. Ligde, 98 gün aradan sonra sahasında galip gelen TKİ Tavşanlı Linyitspor, 26 haftada 27 puana ulaşıp 4 hafta bulunduğu düşme hattından kurtularak ligde kalma umutlarını güçlendirdi.
     Kırmızı-siyahlılar, Tavşanlı Ada Stadında Denizlisporu 4-3, Kütahyadaki Dumlupınar Stadında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Adana Demirsporu aynı skorlarla 1-0, deplasmanda da Ankaragücünü 1-0 yenerek, ilk yarıyı 4 galibiyetle kapatmış 17 puanla düşme hattında yer almıştı.
     TKİ Tavşanlı Linyitspor, Adana Demirsporu yendiği 9 Aralık 2012den sonra Kütahyada oynadığı 5 karşılaşmada Samsunspor ve Adanaspor ile 0-0 berabere kaldı, Göztepeye 1-0, Çaykur Rizespora 3-2, Torku Konyaspora 1-0 mağlup oldu.
     Sahasında dün zirvedeki takımlardan Manisasporu 1-0 yenmeyi başaran TKİ Tavşanlı Linyitspor, Kütahyada 98 gün sonra ilk galibiyetini elde etti.
     Ligde geride kalan 26 hafta sonunda 27 puana ulaşarak 4 hafta kaldığı düşme hattından kurtulan ve Manisaspor galibiyetiyle ligde kalma umutlarını güçlendiren kırmızı-siyahlı ekip, 23 Martta deplasmanda Şanlıurfaspor ile karşılaşacak.
    
     -İlk yarıdaki sonuçları ikinci yarıda da alma serisi bozuldu-
    
     Ümit Erol Tok yönetimindeki Kütahya temsilcisi, ilk yarıda deplasmanda 4-0 yenildiği Manisasporu, ikinci yarıda sahasında 1-0 yenerek, ikinci yarının başından itibaren 8 haftadır sürdürdüğü ilk yarıdaki sonuçları ikinci yarıda da alma serisini bozdu.
     TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk yarının baştan 8 haftasında sırasıyla deplasmanda Samsunspor ile 1-1, sahasında Boluspor ile 2-2 berabere kalmış, deplasmanda Çaykur Rizespora 4-0 yenilmiş, sahasında Denizlisporu 4-3 mağlup etmiş, rakip sahada Torku Konyaspora 2-0, sahasında Kayseri Erciyesspora 2-1 yenilmiş, deplasmanda Adanaspor ile 2-2, sahasında da Karşıyaka ile 1-1 berabere kalmıştı.
     Bu süreçte 1 galibiyet, 4 beraberlik, 3 yenilgi alan, 11 gol atıp 17 gol yiyen kırmızı-siyahlılar, 7 puan toplayabilmişti.
     Meteorlar, ikinci yarının ilk 8 haftasında, rakiplerine karşı ilk yarıdaki galibiyet, beraberlik, mağlubiyet sonuçlarının aynılarını aldı.
     Sahasında Samsunspor ile 0-0 berabere kalarak ikinci yarıya başlayan Kütahya temsilcisi, deplasmanda Boluspor ile 2-2 berabere kaldıktan sonra Kütahyada Çaykur Rizespora 3-2 yenilmişti. Denizlisporu deplasmanda 1-0 mağlup eden TKİ Tavşanlı Linyitspor, sahasında Torku Konyaspora 1-0, deplasmanda Kayseri Erciyesspora 2-0 yenilmiş, sahasında Adanaspor ile 0-0, İzmirde Karşıyaka ile 0-0 berabere kalmıştı.
     Söz konusu 8 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik, 3 yenilgi alan, 5 gol atıp 8 gol yiyen ve 7 puan kazanan TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu seriyi Manisasporla Kütahyada oynadığı karşılaşmada bozmayı başardı.
     İlk yarıda Manisada rakibine 4-0 yenilen kırmızı-siyahlılar, dün sahasında aldığı 1-0lık galibiyetle ligde kalma hedefine bir adım daha yaklaştı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TKİ Tavşanlı Linyitspor sahasında 98 gün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER