TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu: Unutulmamalıdır

TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu: Unutulmamalıdır ki bu topraklar bize atalarımızdan miras değil, gelecek nesillere teslim edeceğimiz bir emanettir


TRABZON (A.A) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu, bu toprakların atalardan miras değil, gelecek nesillere teslim edilecek bir emanet olduğunun unutulmaması gerektiğini bildirdi.
     Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, dünyanın önemli çevre sorunlarından olan ve ancak gelişmiş ülkelerin üstesinden geldiği katı atıkların toplanması ve bertarafının, Trabzonun önemli sorunlarından olduğu belirtildi.
     Yer seçim kriterlerine ve Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğinde belirtilen mühendislik parametrelerine dikkat edilmeden, Araklı sınırları içindeki alanda yapılacak olan bir depolama alanının, Sürmene-Kutlular çöp sahasında karşılaşılan çevresel sorunların tekrarlanacağı bir proje durumuna dönüşebilir nitelikte olduğu ifade idelen açıklamad6a, şunlar kaydedildi:
     Bunu engellemek için mühendislik çalışmaları ile elde edilecek bilimsel veriler ışığında çöp depolama alanı belirlenmeli, projelendirilmeli ve sonrasında ihale aşamasına geçilmelidir. Söz konusu alanda ise yer seçiminin bilimsel veriler ışığında yapılmadan hemen ihale aşamasına getirilmesi yeni bir çevre faciasına davetiye çıkaracaktır. Unutulmamalıdır ki bu topraklar bize atalarımızdan miras değil, gelecek nesillere teslim edeceğimiz bir emanettir.
     (TY-MK)
<< Önceki Haber TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu: Unutulmamalıdır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER