TOBBun Ahi Evran Külliyesine desteği

TOBBun Ahi Evran Külliyesine desteği -AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan: Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcının da destekleri ile TOBB yönetiminin projemize maddi kaynak sağlayacak olması hepimizi memnun etmiştir


KIRŞEHİR (A.A) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcının da destekleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Ahi Evran Külliyesi Projesine maddi kaynak sağlayacak olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
     Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Kırşehir Belediyesinin hazırladığı Ahi Evran Külliyesi Projesinin Belediye, Valilik gibi yerel kaynaklarla bitirilmesinin mümkün olmadığının ortaya çıkması üzerine Kırşehir Heyeti olarak, başka kaynak arayışına girildiğini belirtti.
     Bu kapsamda yapılan ziyaret sonucunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetiminin projeye 7 milyon lira kaynak sağlama sözü verdiğini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
     Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcının da destekleri ile TOBB yönetiminin projemize maddi kaynak sağlayacak olması hepimizi memnun etmiştir. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan tören ile Valilik, Belediye ve TOBB arasında protokol imzalanacaktır. Ancak, 4 etaptan oluşan projenin tamamlanabilmesi için bu kaynak yeterli değildir. Kırşehir Heyeti olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği, Halk Bankası, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde kaynak bulmaya çalışıyoruz.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber TOBBun Ahi Evran Külliyesine desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER