TOBB, Kocaelide imam hatip lisesi yaptıracak

TOBB, Kocaelide imam hatip lisesi yaptıracak -TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: -Mesleki eğitim ile ilgili Sayın Bakanım Ömer Dinçer ile beraber ortak bir çalışma yapıyoruz -Kocaeli Valisi Ercan Topaca: -Bu ilçemizde (Çay


ANKARA (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mesleki eğitim ile ilgili Sayın Bakanım Ömer Dinçer ile beraber ortak bir çalışma yapıyoruz dedi.
     TOBB, Kocaeli Çayırova ilçesinde 24 derslikli imam hatip lisesi inşa ettirecek.
     Lisenin yapımına ilişkin protokol, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve TOBB Yönetim Kurulunu temsilen TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz ile TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İlhan Parseker arasında imzalandı.
     İmza töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiyenin genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkati çekerek, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için eğitim alanında düzenlemeler yapıldığını belirtti.
     Bu doğrultuda iş dünyasının da yeni okullar veya derslikler yaptığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Kocaelinin en yoğun göç alan, en gelişmiş illerinden biri olduğunu dile getirdi.
     Hisarcıklıoğlu, Kocaelinin Türkiye sanayisinin kalbi, 34 irili ufaklı limanıyla Türkiyenin lojistik merkezi olduğunu ifade ederek, demiryollarıyla Kocaeli Limanının bağlantısı sağlandığında da Kocaelinin Anadolunun dünyaya açılan kapısı olacağını bildirdi.
     Türkiyede kişi başına ödenen verginin 4 bin, Kocaelinde ise bu rakamın 21 bin 400 lira olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, Kocaelinin toplamda 34 milyar lira vergiyi tek başına ödediğine dikkati çekti.
     Bu nedenle Kocaelinin nitelikli insan kaynağına ihtiyacı olduğunu bildiren Hisarcıklıoğlu, bunun da ancak kaliteli bir eğitimle sağlanabileceğini vurguladı.
     Hisarcıklıoğlu, eğitim denince özel sektör için akan suların durduğunu ifade ederek, Önümüzdeki günlerde Kocaeli Sanayi Odasının öncülüğünde iş adamlarımızın katkılarıyla bir ilköğretim okulu daha açılacak dedi.
     Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptıracakları lise için şöyle konuştu:
     TOBB olarak biz de bu seferberliğe kayıtsız kalmadık. Kocaelililer beklentilerini bize bildirdiler. Biz de üzerimize düşeni yaptık. Gençlerimizin iyi bir okulda modern dersliklerde eğitim almaları için kolları sıvadık. Lisemizde okuyan gençler donanımlı ve başarılı bireyler haline gelecek. Hedef büyütecekler. Çıtayı yükseltecekler. Biz nesil olarak bir koyduk, onlar bin koyacak inşallah. Böylece Kocaeli kazanacak, Türkiye kazanacak. Ayrıca bu yıl TOBBun 60ıncı yıldönümünü kutluyoruz. Okulumuz da aslında 60ıncı yıl anısına yapılacak.
     İmza töreninin ardından soruları yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, bir gazetecinin Bu tür projeleriniz devam edecek mi- Neden meslek lisesi değil de, imam hatip lisesi yaptırıyorsunuz- sorusunu, Mesleki eğitim ile ilgili Sayın Bakanım Ömer Dinçer ile beraber ortak bir çalışma yapıyoruz. İnşallah o ortak çalışma bittiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız. Neden imam hatip lisesi- Kocaeli Valimiz ve Başkanlarımızın talebi bu yönde olduğu için, ihtiyaç olduğu için İmam Hatip Lisesi herhalde. Talep geldi, biz de o talebe cevap verdik diye yanıtladı.
     Kocaeli Valisi Ercan Topaca da aynı soruya Bu ilçemizde şu an itibarıyla 4 tane meslek lisesi, 3ü Anadolu 1i genel lise olmak üzere 4 lise var. Olmayan tek lise ve vatandaşın talep ettiği tek branş imam hatip lisesi yanıtını verdi.
     Topaca, lisenin 5 bin 284 metrekare alana inşa edileceğini ve yaptıkları hesaba göre, 3-3,5 milyon lira civarında bir maliyeti olacağını bildirdi.
    
     Muhabir : Merve Özlem Çakır - Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı : Hamdi Ateş
<< Önceki Haber TOBB, Kocaelide imam hatip lisesi yaptıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER