TOBB Gaziantep Girişimciler Kurulundan HKÜye ziyaret

TOBB Gaziantep Girişimciler Kurulundan HKÜye ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Girişimciler Kurulu (GKK) Başkanı Cengiz Konukoğlu ve beraberindeki heyet, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemiri ziyaret etti.
     HKÜden yapılan açıklamaya göre, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncunun da bulunduğu ziyarette Konukoğlu, üniversitelerin Gaziantepin ve bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını, karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak yeni projelerde üniversitenin desteğini yanlarında görmek istediklerini belirtti.
     Kurulun amacı hakkında bilgi veren Konukoğlu, şunları kaydetti:
     TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulunun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur. Onursal başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, başkanımız ise Ali Sabancıdır. GGK, girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulmuştur.
     Türkiyedeki genç girişimcilik potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük etmenin de hedefleri arasında olduğunu aktaran Konukoğlu, gelecekte girişimcilik üzerine bir yarışma düzenleyeceklerini, üniversitelerin de bu konuda desteğini beklediklerini ifade etti.
     HKÜ Rektörü Prof. Dr. Özdemir ise yeni bir üniversite olmalarına rağmen, kısa zamanda büyük yol aldıklarını belirtti.
     Yenilikçi bir üniversite olarak girişimcilerin her zaman destekçisi olduklarını kaydeden Prof.Dr. Özdemir, HKÜnün bölümleri, öğrenci profili ve gelecekteki planlarıyla ilgili heyete bilgi verdi.
     Yeni projelerde girişimcilere destek olmaktan ve üniversitede ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını vurgulayan Rektör Özdemir, ziyaret sonunda Konukoğluna hatıra tabak hediye etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber TOBB Gaziantep Girişimciler Kurulundan HKÜye ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER