TOFAŞ, 4 milyonuncu aracını üretti (2)

TOFAŞ, 4 milyonuncu aracını üretti (2) -TOFAŞ Üst Yöneticisi Başaran: -TOFAŞ, Türk otomotiv sanayinin gelişiminde öncülük eden global bir otomotiv kuruluşu olarak kurucumuzun vizyonuna yakışır şekilde yoluna devam etmektedir -


BURSA (A.A) - TOFAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran, TOFAŞ, Türk otomotiv sanayinin gelişiminde öncülük eden global bir otomotiv kuruluşu olarak kurucumuzun vizyonuna yakışır şekilde yoluna devam etmektedir dedi.
     Başaran, TOFAŞın ürettiği 4 milyonuncu aracının banttan indirildiği törende yaptığı konuşmada, gelecekte ürünlerinin tamamının Ar-Ge çalışmalarını, kendi fabrikalarında yapmayı hedeflediklerini söyledi.
     En büyük hayalimiz yıllık üretim kapasitesini milyonluk üretime çıkarmaktır diyen Başaran, global beş markaya üretim yaparken, altı markanın da distribütörlüğünü yaptıklarını, TOFAŞın bayileri ve tedarikçileri ile birlikte 70 bin kişiyi aşan bir aile olduğunu bildirdi.
     TOFAŞın 1971 yılında üretime başladığını hatırlatan Başaran, şöyle devam etti:
     Bayilerimiz ve tedarikçilerimizle birleşmiş 70 bin kişiyi aşan bir aileyiz. Türkiye otomobil üretiminin 3te birini gerçekleştiriyoruz. Global beş markaya üretim yaparken altı markanın da distribütörlüğünü yapıyoruz. Markaların hitap ettikleri pazarlara yönelik kendimizi geliştirmekte ve 70 ülkeye ihraç etmekteyiz. Doblo, yeni Doblo ve Fiorino yılın ticari dahil olmak üzere sayısız ödül almıştır. İçinde bulunduğumuz bu tesis, FIAT fabrikaları arasında en üst seviyede yer almaktadır. Özetle TOFAŞ, Türk otomotiv sanayinin gelişiminde öncülük eden global bir otomotiv kuruluşu olarak kurucumuzun vizyonuna yakışır şekilde yoluna devam etmektedir.
     TOFAŞın ilk milyon adetlik üretime 22 yılda ulaştığını ifade eden Başaran, şöyle devam etti:
     İkinci milyon adede 10 yılda, üçüncü milyon adede 6 yılda ulaştık. Bugün bir araya gelmemizi sağlayan dördüncü milyona ise son 3 yılda ulaştık. Bu giderek hızlanan süreç tabii ki 41 yıllık sürecin sonucudur, ürünüdür. İlk milyon adetlik üretimimizi 1994 yılında gerçekleştirdik. 1990 yılında üretimine başlanan ve en güçlü binek otomobil unvanına sahip olan Tempra, TOFAŞın fabrikasından çıkan birinci milyon adedimizdir. Temprayı takiben Palio modelimiz 1998 yılında Türkiye yollarıyla buluşmuş ve sınıfında en çok tercih edilen model olmuştur. Palio 26 Temmuz 2003 tarihinde banttan indirdiğimiz ikinci milyon adedimiz olmuştur. 2007 yılına geldiğimizde ise çok markalı sektörde bir ilki gerçekleştirdik. Fikri ve sınai mülkiyet hakları yine TOFAŞa ait olan minicargo projesini gerçekleştirdik. Bu projenin ürünü olan Fiorino banttan inen 3 milyonuncu aracımız oldu. Minicargo projesi ile sadece FIATa değil, Peugeot ve Citroen markalarına da üretim yapmaktayız.
     Başaran, TOFAŞın 4 milyon adede ulaşmasında en önemli destekçisinin yan sanayi firmaları olduğunu belirterek, Yan sanayimizin 4 milyon araca giden yolda büyük katkılarını takdir etmek istiyorum. TOFAŞ ailesinin bir parçası olarak uzun yıllardır birlikte çalıştığımız yan sanayimiz en büyük işbirlikçilerimiz olmuştur. Yan sanayimiz Türkiye otomotiv sektörünün gelişmesinde de önemli bir rol oynamaktadır. Gelecekte de sektörün başarısının en önemli mimarlarından olacağına inanıyoruz diye konuştu.
     Daha sonra Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile yöneticiler, banttan indirilen Fiorino marka araca binerek fabrikadan çıkış yaptı.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Metin Aktaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber TOFAŞ, 4 milyonuncu aracını üretti (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER