TOGEM

TOGEM-Keçiören Belediyesi Anaokulu açılış töreni -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Anaokulları ev ile okul arasında bir köprü görevi görüyor -Anaokulu başka bir ifadeyle yeni diktiğimiz bir fidana can suyu vermek demekt


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Anaokulları ev ile okul arasında bir köprü görevi görüyor. Anaokulu başka bir ifadeyle yeni diktiğimiz bir fidana can suyu vermek demektir dedi.
     Bakan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ile Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve Keçiören Belediyesince Şanlıurfada yaptırılan anaokulunun açılış törenine katıldı.
     Burada bir konuşma yapan Faruk Çelik, söz konusu anaokulunun hayırlı olması temennisinde bulunarak, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Bir köyde, bir şehirde, bir yerleşim yerinde sorunlar varsa oranın eğitim alanında da sorunların olduğunu ifade eden Çelik, Eğitim alanında sorunlarını çözemeyenler sorunlarla boğuşup dururlar. Ama eğitim alanında sorunları çözen ülkeler bir adım ötede olan ülkelerdir. O ülkeler gıptayla izlenir. İşte Türkiyede öteden beri yaşadığımız eğitim sistemimizdeki siyasi kararlara göre, siyasetçilerinin konumlarına göre, değişen eğitim sistemini çok şükür bu dönemde sayın Başbakanımızın dirayetli yönetimiyle aldık çöpe atıyoruz. Yeni bir dönem başlatıyoruz, nedir bu yeni dönem; dayatmacı değil, tercihe dayalı ve insanımızın, ülkemizin değer yargılarını ön plana alan bir eğitim sistemi diye konuştu.
     Tarihten örnekler veren Bakan Çelik, 19-20 yaşındaki gençlerin İstanbulun fethini gerçekleştirdiğini dile getirerek, eğitimin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğini söyledi.
     Konuşmasında ana okullarının önemine de değinen Bakan Çelik, şöyle devam etti:
     Anaokulları ev ile okul arasında bir köprü görevi görüyor. Anaokulu başka bir ifadeyle yeni diktiğimiz bir fidana can suyu vermek demektir. İşte bu yavrularımıza can suyu verecek, onları hayata hazırlayacak olan bir okulun açılışını gerçekleştiriyoruz, sıradan bir iş gerçekleştirmiyoruz. 10 yıl sonra 20 yıl sonra Türkiyede söyleyecek çok şeyi olan yavrularımıza, çocuklarımıza bir zemin hazırlamış bulunuyoruz.
    
     -TOGEM Başkanı Gülbaran
    
     TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran da TOGEMin yardım faaliyetlerinden bahsederek, ülke çapında Anaokulsuz il kalmasın projesini yürüttüklerini söyledi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan ve hayırseverlerin desteğiyle bugüne kadar 250 anaokulunu hizmete açtıklarını belirten Gülbaran, Türkiyenin dört bir yanında gezici ve kalıcı anasınıflarımız bulunmaktadır. Ayrıca faaliyetlerin yardımların yerinde tespit edilmesi ve sunulacak hizmetlerin hızlandırılması için farklı il ve ilçemizde de birlik beraberlik içerisinde hareket eden ve birbirine destek olan 8 TOGEM daha kuruldu şeklinde konuştu.
     Yapılan konuşmaların ardından okulun açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, daha sonra sınıfları gezip öğrencilerle sohbet etti.
     Törene Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu, Yahya Akman, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER