Tokatta 110 Can 110 Fidan kampanyası

Tokatta 110 Can 110 Fidan kampanyası -Kampanya kapsamında Tokat Yetiştirme Yurdu Hatıra Ormanına 110 çam fidanı dikildi


TOKAT (A.A) - Tokatta 110 Can 110 Fidan kampanyası kapsamında yetiştirme yurdunda kalan çocuklar ile üniversite öğrencileri, fidan dikti.
     Tokat Organize Sanayi Bölgesindeki Tokat Yetiştirme Yurdu Hatıra Ormanında düzenlenen fidan dikim programına katılan Vali Mustafa Taşkesen, yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı yetiştirme yurdunda kalan çocukların bir dikili ağaçlarının olması için bu etkinliğin düzenlendiğini söyledi.
     Ağaç dikmenin önemine dikkati çeken Taşkesen, Bizim inancımızda ağaç dikmenin önemi çok büyük. Biliyorsunuz Peygamberimiz, Kıyamet dahi kopuyor olduğunu bilseniz, elinizdeki fidanı toprakla buluşturun demiştir. Ağaç dikmek bizim vazifemiz. Bu söz, ağaca verilen önemi gösteren bir sözdür diye konuştu.
     Dikilen bütün ağaçların tutmasını temenni eden Taşkesen, şunları söyledi:
     Yeşil Tokatımız biraz daha yeşillensin. Gıj Gıjın boş yerlerini, kalenin boş yerlerini ve daha önce dikilip tutmayan yerleri de ağaçlandıracağız. İnşallah bu baharı ağaç dikme açısından verimli bir şekilde geçiririz. Vatandaşlarımız da hayatta dikili ağaçları olması konusunda daha duyarlı olsunlar. Daha güzel, daha yeşil bir Tokat için herkes elinden geleni yaparsa güzel olur.
     Vali Taşkesen, yurtta kalan çocuklar ve TEMA üyesi üniversite öğrencileriyle fidan dikti. Fidan dikimine, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman ve bazı protokol üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokatta 110 Can 110 Fidan kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER