Tokatta Kuran Kurslarına yoğun ilgi

Tokatta Kuran Kurslarına yoğun ilgi


TOKAT (A.A) - Tokatta Kuran Kurslarının yoğun ilgi gördüğü bildirildi.
     Kurslarda yeni eğitim döneminin başlaması dolayısıyla İbni Kemal Yatılı Kız Kuran Kursunda düzenlenen tören, İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kuran tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, 2011 yılı yaz kuran kurslarına katılan öğrenci sayısının 14 bin 209 olduğunu, yapılan son düzenlemeler ile beraber yaş sınırının da ortadan kalmasıyla birlikte 2012 yazı sonunda ise sayının 24 bin 165e ulaştığını belirtti.
     Koçak, yaş sınırının kalkması ile birlikte herkesin Kuran-ı Kerim öğrenmek için Kuran Kurslarına geldiğini vurgulayarak, Yaş sınırını ortadan kalkması ile beraber milletimiz çocuklarına, evlatlarına Kuran eğitimi aldırmak, din bilgisi ile donanmaları için büyük rağbet gösterdiler. Aynı şekilde bizim Kuran Kurslarımız, yaygın eğitim kurslarımız kapsamında eğitim veren kurslardır diye konuştu.
     Tokat genelinde 176 Kuran Kursunun eğitim-öğretime açık olduğunu ifade eden Koçak şunları kaydetti:
     Yeni yapılan kurslarımız bu sayıya dahil değildir. Onların da en kısa zamanda açılış işlemleri tamamlanmış olacak. 176 Kuran Kursumuzda 224 derslik bulunmakta ve 224 tane arkadaşımız kendilerine gelen her yaştan gelen kadın erek öğrenci olmak üzere onlara eğitim vermekteler. Kuran eğitimi millet hayatımızda her zaman önemini ve önceliğini muhafaza etmiştir. Bundan sonra da daha gelişen imkanlarla gerek fiziki, gerek altyapı, donanım olarak daha da gelişecektir.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tokatta Kuran Kurslarına yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER