Tokatta yeni adli yıl açılış töreni

Tokatta yeni adli yıl açılış töreni


TOKAT (A.A) - Tokatta yeni adli yılın açılışı için tören düzenlendi.
     Tören, Adliye Sarayı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Tokat Baro Başkanı Faruk Bostancı, yeni adli yılın Adliyeye ve Tokata hayırlı olmasını diledi.
     Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin ise geçen adli yılda Türk Ticaret Kanunu, Yeni Türk Borçlar Kanunu ve Yeni Hukuk Mahkemeleri Kanununun yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Bunların yanında önceki adli yılda 6192 sayılı Denetimli Serbestlik Sisteminde önemli değişiklik yapıldı. Kamuoyunda 3. yargı paketi olarak bilinen 6352 yasa ile de hem icra iflas kanunu hem bizim infaz sistemimizde çok köklü değişim yapıldı. Geçen adli yıl bu değişikliklerin yapıldığı ve uygulanmaya başlandığı adli yıl olarak hatırlanacak. Önümüzdeki adli yıl ise ilk derece mahkemelerce bu kanunlara göre verilen kararların denetiminin yapıldığı ve bu konuda içtihatların uygulanmaya başlandığı, içtihatların belirlendiği yıl olarak algılanacaktır.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tokatta yeni adli yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER