Tokat Milli Eğitim Müdürü Yazıcı:

Tokat Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: Kanun kapsamında ilimizde okullar arası düzenleme titizlikle yürütülerek sonuçlandırılmıştır


TOKAT (A.A) - Tokat Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Kanun kapsamında ilimizde okullar arası düzenleme titizlikle yürütülerek sonuçlandırılmıştır dedi.
     Yazıcı, Tokat Valiliği Bayındırlık Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile bazı kanunlarda yapılan değişiklikle zorunlu eğitim süresinin 8 yıldan 12 yıla çıkarıldığını hatırlattı.
     Değişikliklerle fiziki şartları uygun okulların bağımsız ilkokul ve ortaokul olarak yeniden düzenlendiğini belirten Yazıcı, şunları kaydetti:
     Kanun kapsamında ilimizde okullar arası düzenleme titizlikle yürütülerek sonuçlandırılmıştır. Dönüşüm çalışmaları öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alması ilkesi gözetilerek yapılmıştır. İlimiz merkez ve diğer ilçelerinde yapılan değişikliklerde merkez ilçede köy ve kasabalar dahil olmak üzere 33 hem ilkokul hem ortaokul, 60 bağımsız ilkokul, 7 bağımsız ortaokul tesis edilmiştir. Ayrıca merkez ilçede diğer okulların bünyesinde 2 imam hatip ortaokulu planlanmıştır diye konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tokat Milli Eğitim Müdürü Yazıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER