TOKİden Karaman OSBde çalışan işçilere 5

TOKİden Karaman OSBde çalışan işçilere 5 bin konut


KARAMAN (A.A) - Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde, Karaman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) çalışan işçiler için 5 bin konut yapılacağı bildirildi.
     Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman OSBde düzenlenen basın toplantısında yapılacak konutlar hakkında kamuoyuna bilgi verdi.
     OSBnin çok önem verdikleri bir müessese olduğunu belirten Uğurlu, belediye olarak OSBnin sorunlarının çözümü için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını ve bunun için çalıştıklarını söyledi.
     OSBde çalışan işçilerin, çalıştıkları yerlere otobüsle gittiğini dile getiren Uğurlu şunları kaydetti:
     Özellikle çevre il ve ilçelerden gelen işçilerimizin konut sıkıntısı çektiklerini biliyoruz. OSBden bize işçi konutları yapılması için bir teklif geldi. Hemen konuyu masaya yatırdık. Yer tespiti yapıldı. TOKİ ile görüştük ve çalışmalara hız verdik. Belediyenin 3. TOKİ alanının karşısındaki 320 bin metrekare alana 5 bin işçi konutu yapılacak. Konutlar 85 metrekare olacak. Müracaatlar Karaman OSB Müdürlüğüne yapılacak. Şahısların 20 yaşında olması ve Karaman OSBde çalışması yeterli. Talep için istenen ilk rakam 4 bin lira. İhale yapıldığında 5 bin 840 lira daha ödenecek. 180 ay vadeli olacak. Bunun işçi kardeşlerimiz için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu düşünüyorum dedi.
     Karaman OSB Başkanı Kemal Boynukalın ise projeyi gerçekleştirmek için Uğurluya söylediklerini ve kısa sürede sonuç alındığını belirtti.
     Şu anda işçileri OSBye otobüslerle taşıdıklarını aktaran Boynukalın, Karamanın bu projeyle çok şeyler kazanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin / Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber TOKİden Karaman OSBde çalışan işçilere 5 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER