Tomandan Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

Tomandan Gazeteciler Cemiyetine ziyaret -Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürü Vahap Toman, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti


MALATYA (A.A) - Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürü Vahap Toman, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
     Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Toman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, işsizliğin dünyada olduğu gibi Türkiyede de birinci gündem maddesi olduğunu belirterek, işsizlikle mücadelenin kolay olmadığını söyedi.
     Kurumlarında görevli iş ve meslek danışmanlarının çalışma prensiplerini anlatan Toman, kurum olarak vasıfsız iş gücüne yönelik iş gücü eğitim kursları düzenlediklerini hatırlattı.
     Toman, geçen yıl toplum yararı çalışmalarında 2 bin 384 kişinin 6 ay ile 9 ay arasında projelerden yararlandırılarak istihdam edildiğini, bu yıl da 3 bin 500 kişiyi bu çerçevede istihdam etmeyi planladıklarını belirterek, Bu yıl için 25 milyon lira ödenek istedik. Bu paranın gelmesiyle toplam 150 projeyle tüm kamu kuruluşların ihtiyaçları karşılanacaktır dedi.
     Malatyada geçen yıl 8 bin 700 kişinin istihdam edildiğini, bunların yüzde 32sinin kadınlar olduğunu kaydeden Toman, 380 kişiye girişimcilik kursu verdiklerini, bu yıl da 150si kadın olmak üzere 450 kişiye girişimcilik kursu vermeyi planladıklarını belirtti.
     Kadınların istihdamına yönelik projelerin artarak devam edeceğini vurgulayan Toman, Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEBle projeler yürüteceklerini aktardı.
     Vahap Toman, iş ve meslek danışmanlarının bu yıl içerisinde en az 25 bin kişiyle mülakat yapmasının hedeflendiğini ifade etti.
     Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karaduman ise İŞKURla ortaklaşa kurslar düzenlediklerini belirterek, İşsizlerimize umut olan bu kurumumuzun çalışmalarını her zaman takdirle karşılıyoruz. Sayın müdürümüz de Malatyayı iyi tanıyor, kurumunu çok iyi biliyor. Bu nedenle başarılı çalışmalar yapacağına inanıyor ve güveniyoruz dedi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tomandan Gazeteciler Cemiyetine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER