Toplu taşımada ortak havuz Sistemi

Toplu taşımada ortak havuz Sistemi -Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz, toplu taşıma hizmeti veren kooperatiflerden ortak havuz sistemine destek istedi


ADANA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adanadaki tüm toplu taşıma araçlarının bir çatı altında toplanmasını öngören ortak havuz sistemine geçilmesiyle ilgili çalışmaların önemli bir noktaya geldiğini belirterek, toplu taşıma hizmeti veren kooperatiflerden bu konuyla ilgili olumlu yaklaşım beklediğini söyledi.
     Aldırmaz yaptığı açıklamada, Adanada bin 85 minibüs, 418 özel halk otobüsü ve 209 belediye otobüsü olmak üzere toplam bin 712 aracın toplu taşıma hizmeti verdiğini kaydetti.
     Her iş günü ortalama 638 bin vatandaşın toplu taşıma araçlarını kullandığını ifade eden Aldırmaz, Amacımız yüz binlerce vatandaşımızın yararlandığı toplu taşıma hizmetinin kalitesini yükseltmek ve vatandaşın memnuniyetini artırmaktır. Çünkü ulaşım altyapısı bir ülkenin, bir şehrin gelişmişlik düzeyini gösteren kriterlerden biridir. Ayrıca rakamlar göstermektedir ki yaşamın en temel ihtiyaçlarından biri olan ulaşıma vatandaşların ayırdığı pay her geçen dönem artmaktadır. Bütün bu veriler Büyükşehir Belediyesini ulaşım konusunda yeni sistem arayışlarına itmiştir dedi.
     Aldırmaz, bu arayışların sonunda bazı kentlerde uygulanan ortak havuz sisteminin gündeme geldiğine dikkati çekerek, Bu sistemle toplu taşıma araçlarını bir çatı altında toplamayı planlıyoruz. Yeni sistem, toplu taşımayı bütünleştirilecek, tüm toplu taşıma araçları kurumsal bir yapıya kavuşacaktır. Böylece Adanalılar daha kaliteli ve çağdaş toplu taşım hizmeti alacak, gider azalacağı için hem vatandaşımız, hem de esnafımız daha çok kazanacaktır diye konuştu.
     Ortak havuz sistemiyle toplu taşımda kalitenin yükselmesi yanında kent trafiğinin rahatlayacağını, yolcu kapma sorununun ortadan kalkmasıyla trafik güvenliğinin artacağına değinen Aldırmaz, uygulamayla trafikteki araç sayısının azalmasının, gürültü ve hava kirliliğinin de önüne geçeceğini bildirdi.
     Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan ve yapılacak her türlü faaliyetin ana temasını vatandaşa daha iyi hizmet sunma düşüncesinin oluşturduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bu sürece kooperatiflerin de katkı koymasını bekliyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak önereceğimiz model Türkiyede bir ilk olacak ve hem Adanalının daha iyi ve ucuz hizmet almasını sağlayacak hem de toplu taşıma esnafımız daha fazla kar elde edecektir. Adanalıların daha iyi hizmet alması için önereceğimiz bu projenin hataya geçmesi için biz Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm fedakarlığı yapmaya hazırız. Toplu taşıma esnafımızın da geçmişte kendi aralarında yaşadığı tartışmaları bir kenara bırakarak, ortak akılda birleşmeleri ve fedakarlık yapmalarını bekliyoruz. Bu süreçte en büyük desteğimizin Adanalılar olacağını da biliyoruz.
    
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Toplu taşımada ortak havuz Sistemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER