Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hizmet vermeye

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hizmet vermeye başladı


KIRIKKALE (A.A) - Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Osman Acar, hizmet verilmeye başlanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezini tanıttı.
     Acar, tanıtımda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının uyguladığı Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında ruhsal bozukluğu olan hastalara psikososyal destek hizmetleri verilmesi, takip ve tedavilerinin gerektiğinde evde yapılması için Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi bünyesinde Yahşihan ilçesinde kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin faaliyete geçtiğini söyledi.
     Merkezde, şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar ve duygudurum bozuklukları gibi kronik ruhsal hastalıkların rehabilite edileceğini belirten Acar, şöyle konuştu:
     Kişisel becerilerini geliştirmek, ilaç ve tedavi hakkında farkındalıklarını artırmak, hobilerini desteklemek, tüm bu hususlarda aile üyelerini bilgilendirmek ve yakın irtibatta olmak, hastaların topluma uyumunu sağlamak, merkezimizin önemli hedefleri arasında. Ağır ruhsal bozukluğu bulunan hastaları toplumla bütünleştirmek, yaşam kalitesini artırarak, toplumda hastalara karşı oluşan damgalama ve ön yargıların önüne geçebilmek de diğer hedeflerimiz. Ayrıca hasta yakınlarına, sağlık personeline ve diğer ilgili personele ağır ruhsal bozukluklarla ilgili eğitim de vereceğiz. İlimizde sağlam bilgi ve belgelere dayalı bir psikiyatrik hasta envanteri de oluşturacağız.
     Merkezin tanıtımına, Vali Yardımcısı Rıfat Ata, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile diğer ilgililer katıldı.
     Tanıtım ardından Yüksek İhtisas Hastanesinde görevli bir personel, hastalara müzik dinletisi sundu.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hizmet vermeye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER