Toplum Yararına Çalışma Projesi

Toplum Yararına Çalışma Projesi -Proje kapsamında Trabzon Belediyesinde 300 kişi istihdam edildi


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediyesi ile Trabzon Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) arasında başlatılan Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 300 kişiye iş imkanı sağlandı.
     Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen törene, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan ve Osman Gökhan Bali, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin katıldı.
     Belediye Başkan Vekili Kınalı, belediye olarak 2009 yılından itibaren 14 projeye katkı sağladıklarını ifade ederek, 2009-2012 yılları arasında Toplum Yararına Çalışma Programı vesilesiyle belediyemizde yaklaşık bin 700 kişiyi istihdam etmiş bulunuyoruz. Bugüne kadar yapılan projelerle çalışanlara yaklaşık 6 milyon liranın üzerinde ödeme yapıldı. Bu para Trabzon piyasasına girmiş ve işsiz kardeşlerimize kısmi bir soluk aldırmıştır dedi.
     İŞKUR Müdürü Sezgin ise temel amaçlarının istihdama katkı sağlamak olduğunu belirterek, Kurumumuz işsizlikle mücadele etmektedir. Toplum yararına çalışma programları da işsizlikle mücadelede önemli yer tutmaktadır. Bugüne kadar Trabzon Belediyesi ile 14 proje gerçekleştirdik. Toplam bin 700 kişi bu projelerden yararlandı diye konuştu.
     Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 15 Ekimde iş başı yapacak 300 kişi, 9 ay boyunca su kanalizasyon, destek hizmetleri, mezarlık, park ve bahçeler müdürlüklerinin yaptığı çalışmalarda görevlendirilecek.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Toplum Yararına Çalışma Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER