Torunlarına annelik yapıyor

Torunlarına annelik yapıyor -Sivasta eşi öldükten sonra kendi yetimlerini büyüten 72 yaşındaki Hüsne Çınaroğlu, şimdi de anneleri tarafından terk edilen 3 torununa bakıyor -Rahatsızlıklarına ve maddi imkansızlığına rağmen torunlarına


SİVAS (A.A) - Seyit Ahmet Eksik - Merve Topuz - Sivasta eşi öldükten sonra kendi yetimlerini büyütüp evlendiren 72 yaşındaki Hüsne Çınaroğlu, gelini evi terk edip gittikten sonra 3 torununa annelik yapıyor.
     Alibaba Mahallesinde kiralık bir evde torunları Muhammet Ali (7), Gamze (9) ve Fatma (12) ile yaşamını sürdüren Çınaroğlunun, diyabet, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), hipertansiyon ve kemik erimesi gibi rahatsızlıkları bulunuyor.
     İnsülin iğneleri ve solunum cihazı hep yanında duran Çınaroğluna, rahatsızlandığı zaman torunları yardımcı oluyor. Çocuklar, babaannelerine, şekeri düşünce insülin iğnesi yapıyor, nefesi daralınca da oksijen maskesini takarak solunum cihazını çalıştırıyor.
     Çınaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin 15 yıl önce öldüğünü, yetim kalan 3 çocuğunu maddi imkansızlıklar içinde büyüttüğünü söyledi.
     Küçük oğlu İbrahim, gelini ve 3 torunuyla merkeze bağlı Yakupoğlan beldesinden 1,5 sene önce Sivasa taşındıklarını belirten Çınaroğlu, "Gelinim evden kaçalı bir yıl oldu. Çocuklarını bıraktı gitti" dedi.
     Oğlu İbrahimin, eşinin evi terk etmesinden sonra bunalıma girdiğini anlatan Çınaroğlu, onun da kentte iş bulamadığı için İstanbula gittiğini dile getirdi.
     Çınaroğlu, şunları söyledi:
     "Ben torunlarımı bırakmam. Şu yaşta onların hasretliğine dayanamam. Mümkün değil bırakamam, bazen hep birlikte yatıyoruz. Benimle uyumak için kavga ediyorlar. Ben de birini bir yanıma, birini bir yanıma alıyorum, yatıyoruz. O zaman aç olsan da mutlu oluyorsun. Bırakamam onları, ciğerimi atamam. Ev kirası için 110 lira veriyorum. 3 ayda bir de yaşlılık maaşı alıyorum. O da ilaç parama yetmiyor. Arada bir de komşulardan yardım alıyorum. Bu evden kurtulalım istiyorum. Torunlarımın da sadece okutulması için yardım istiyorum. Ben onlara bakmaya doyamıyorum, kıyamıyorum, kimseye veremem."
     İlkokul 1. sınıf öğrencisi Muhammet Ali Çınaroğlu ise babaannesine bakabilmek için büyüyünce doktor olmak istediğini söyledi.
     Fatma Çınaroğlu da "Babaannem bize bakıyor, biz de ona bakıyoruz. İğnesini vuruyorum. Kardeşimle evi topluyoruz. Yemekleri babaannem yapıyor, biz ona yardım ediyoruz. Babaannemden ayrılmak istemiyorum. Annem gittiğinden beri babaannem bize bakıyor" diye konuştu.
     Büyüyünce polis olmak istediğini belirten 6. sınıf öğrencisi Çınaroğlu, "Babannem bizim annemiz gibi. Babannemin Anneler Gününü kutluyorum. Hep yanımızda oluyor, bize bakıyor. Her şey için ona teşekkür ediyoruz" dedi.
     3. sınıf öğrencisi Gamze Çınaroğlu da "Babaannemi çok seviyorum. Onun için şiir yazdım. Babaannem bize anne gibi bakıyor" ifadesini kullandı.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Torunlarına annelik yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER