Trabzona beş yıldızlı otel yapılacak

Trabzona beş yıldızlı otel yapılacak -Vali Kızılcık: "Trabzonda turizm sektöründe yetersiz olan yatak kapasitesini, yapılacak otellerle artırmayı hedefliyoruz"


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, "Trabzonda turizm sektöründe yetersiz olan yatak kapasitesini, yapılacak otellerle artırmayı hedefliyoruz" dedi.
     Anda Gayrimenkul Şirketi tarafından yaptırılacak beş yıldızlı otel için Vali Kızılcıkın makamında protokol imza töreni düzenlendi. Törene, Defterdar Enver Çokyiğit, Anda Gayrimenkul Şirket Müdürü Prof. Dr. Amer Al Shava ve Anda Gayrimenkul İnşaat Şirketi yetkilileri katıldı.
     Kızılcık, yaptığı konuşmada, beş yıldızlı otelin İl Özel İdaresinden Defterdarlığa devredilen arazide yapılacağını söyledi.
     "Trabzonda turizm sektöründe yetersiz olan yatak kapasitesini, yapılacak otellerle artırmayı hedefliyoruz" diyen Kızılcık, "Böylelikle uluslararası organizasyonlarda bu konuda sıkıntı yaşamayacağız. Trabzon alternatif turizm destinasyonları bakımından önemli bir potansiyele sahip. Bu nedenle yapılacak otelimiz tamamlandığında konaklama ihtiyacımızın karşılanmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
     Kızılcık, uzun zamandır çalışılan bir projeyi ayrı bir boyuta taşımanın heyecanını yaşadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:
     "İnşallah bu boyutu çok daha kısa sürede aşarak inşaat safhasına geçer ve otelimizi daha kısa sürede hizmete açmış oluruz. Sözleşmede olan hükümler çerçevesinde bir yıllık proje süresi öngörülüyor. Siz bu projeyi, daha önceden hazırladığımız için çok daha kısa sürede bitirmiş olacaksınız. İnşaat aşamasında gecikmelerin olmaması için 4 ay içerisinde inşaata başlanmış olacak."
    
     -"Projeyi büyütmeyi planlıyoruz"-
    
     Al Shava ise üç dört aylık dönem içinde projelendirme aşamasını bitirip inşaata başlamayı düşündüklerini vurgulayarak, "Trabzon özelinde bazı değişik fikirlerimiz var. Projeyi büyütmeyi planlıyoruz. Yalıncakta yapılacak beş yıldızlı otel tamamlandığında 222 oda, 444 yatak kapasitesi ve iki lokantası ile hizmet verecek" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Kızılcık, Çokyiğit ve Al Shava, otelin yapımına ilişkin protokolü imzaladı.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz / Asena Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Trabzona beş yıldızlı otel yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER