Trabzonda AB İnsan Hakları Film Günleri

Trabzonda AB İnsan Hakları Film Günleri başladı


TRABZON (A.A) - Trabzonda AB İnsan Hakları Film Günleri başladı.
     Trabzonda bir alışveriş merkezindeki sinema salonunda, AB Türkiye Delegasyonu ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezinin işbirliğinde 10-12 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, küçük çocuklar için Lotte ve Aytaşının sırrı filmi ile başladı.
     TTSO AB Bilgi Merkez Kordinatörü Yakup Karbuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10-12 Aralık tarihleri arasında Trabzon, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri, Eskişehir, Konya, Gaziantep ve Diyarbakırda eş zamanlı olarak düzenlenecek festivalde gösterimlerin ücretsiz olarak yapılacağını ifade etti.
     Gösterimlerin 3 gün süreceğini belirten Karbuz, Festival kapsamında ABye üye 11 ülkeden 11 film gösterilecek. Gösterilecek filmler arasında Fatih Akının Cennetteki Çöplük isimli belgeseli de yer alacak dedi.
     Karbuz, Festival kapsamında 3 gün boyunca, Lotte ve Aytaşının Sırrı-Estonya, Denizdeki Adam- Yunanistan, Islık Çalmak İstersem Çalarım-Romanya, Daha İyi Bir Dünyada-Danimarka, Kano- Fransa, Sadece Rüzgar-Macaristan, Cennetteki Çöplük-Almanya, Umut Liman-Finlandiya, Görünmez Adamlar-Hollanda, Adalar-İtalya, Kuma-Avusturya filmleri gösterilecek diye konuştu.
     Karbuz, festival kapsamında Karadeniz Kadın Dayanışma Derneğinin 42 karikatürden oluşan şiddet temalı karikatür sergisinin de gezilebileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda AB İnsan Hakları Film Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER