Trabzonda Açık AVM Projesi toplantısı

Trabzonda Açık AVM Projesi toplantısı


TRABZON (A.A) - Trabzonun kent meydanının tarihi ve kültürel kimliğinin öne çıkarılarak yeniden eski canlılığına kavuşturulmasını amaçlayan Açık AVM Projesi ile ilgili toplantı yapıldı.
     Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında (TTSO) gerçekleştirilen toplantıya, Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile Uzun Sokak esnafı katıldı.
     Vali Kızılcık, toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzonda ticaretin kalbinin attığı Uzun Sokak ve Meydan bölgesinin yeni bir anlayış ve vizyonla yenilenmesi ve şehre kazandırılması gerektiğini söyledi.
     Yurt dışında çeşitli örnekleri bulunan açık AVMlerin bir benzerinin de bu alanda yapılabileceğini belirten Vali Kızılcık, bu proje için konunun taraflarıyla kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.
     Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise şehrin merkezini canlandıracak ve ticareti artıracak böyle bir projeye belediye olarak ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
     TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu da Amerikaya yaptıkları ziyarette Açık AVM Projesinin güzel örneklerini gördüklerini söyledi.
     Açık AVM Projesinde sistemin bir bütün olarak çalıştığını dile getiren Hacısalihoğlu, Bu sistemin bütünlüğü içinde kişiler açık AVMlere alışveriş yapmaya geliyor. Burada kendilerine dükkanların tanıtımları ve yapılan indirimlerle ilgili bilgilendirici broşürler veriliyor. Ve bu sistem çok etkili oluyor. Biz bu örnekleri gördükten sonra bunun benzerini Trabzonda yapabiliriz diye düşündük dedi.
     Toplantıda daha sonra Uzun Sokak ve Meydan bölgesindeki iş yeri sahipleri görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayın: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda Açık AVM Projesi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER