Trabzonda Tuzu Azaltma kampanyası

Trabzonda Tuzu Azaltma kampanyası -Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kampanya kapsamında KTÜde düzenlenen tuzlukları masadan kaldırma eylemine katılıp masalardaki tuzlukları topladı


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) düzenlenen tuzlukları masadan kaldırma eylemine katılarak masalardaki tuzlukları topladı.
     Kızılcık, Tuzu Azaltma Kampanyası kapsamında Trabzonda ilk kez düzenlenen tuzlukları masadan kaldırma eylemine katılmak için KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Soylu ve Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü ile KTÜ yerleşkesindeki öğrenci yemekhanesine geldi.
     Kızılcık, öğrencilerin de desteklediği eyleme ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyede insanların standartların üzerinde tuz tükettiğini belirtti.
     Türk insanın 5 gram tuz tüketmesi gerekirken 18 gram gibi yüksek bir oranda tuz tükettiğini söyleyen Kızılcık, Bu kadar tuz tüketimi sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla tuz tüketim oranını normale indirebilmek için bu kampanyayı başlattık dedi.
     Prof. Dr. Baykal da sağlıkçı olduğuna dikkati çekerek, fazla tuz tüketiminin insan sağlığına zararlı olduğunu ifade etti.
     Konuşmaların ardından öğrencilerle bir süre sohbet eden Kızılcık, daha sonra yemek masalarındaki bazı tuzlukları toplayıp yanındaki bir görevliye verdikten sonra öğrencilerle yemek yedi.
     Yemekhanedeki diğer tuzluklar da görevlilerce masalardan toplandı.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda Tuzu Azaltma kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER