Trabzonda bitki koruma bayi toplantısı yapıldı

Trabzonda bitki koruma bayi toplantısı yapıldı


TRABZON (A.A) - Trabzonda bitki koruma bayi toplantısının gerçekleştirildiği bildirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkındaki yönetmelik gereği, 2013 yılına ait 1inci bitki koruma ürünleri bayi toplantısının, 20 bayinin sorumlu müdürleri, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Edip Birşen ve teknik elemanların katılımıyla gerçekleştirildiği belirtildi.
     Teknik elemanlarca yıl içerisinde yapılan denetimlerde görülen eksiklikler hakkında bayilere neler yapılması gerektiği ve eksikliklerin nasıl giderilmesi gerektiği konularında bilgi verildiği ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkındaki Yönetmelik ile Zirai Mücadele Alet Makinelerinin Hakkında Yönetmelik esasları ve uygulamalarıyla satışlar esnasında bayilerin uyması gereken hususlar ile ilgili ziraat mühendisi Ali Yaşar Kan sunum yaparak bayileri bilgilendirmiştir. 2012 yılı ve 2013 yılı ocak-şubat aylarında bayilerde yapılan resmi kontrollerde karşılaşılan sorunlar ile üretici şikayetleri ve bunlara ilişkin çözüm önerileri hakkında bilgi verildi.
     Açıklamada, eğitim sonunda bayilerin de yaşadıkları sorunları aktardıkları belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Çözüm yolları konusunda tartışma açıldı. Müdürlüğümüz ile bayiler arasında yönetmelik uygulamaları konusunda ortak fikir birliğine varılarak Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkındaki Yönetmeliğin esaslarının uygulanmasında ilimiz koşulları ve tarım potansiyeli dikkate alınarak azami gayret gösterilmesi karara bağlanmıştır.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda bitki koruma bayi toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER