Trabzonda insanlar en çok 112 Acil

Trabzonda insanlar en çok 112 Acil Servisten memnun -Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında düzenlenen ankette, vatandaşların en çok 112 Acil Sağlık Hizmetlerinden memnun olduğu belirlendi


TRABZON (A.A) - Stratejik Yerel Yönetişim Projesi kapsamında Trabzonda düzenlenen ankette, insanların en çok 112 Acil Sağlık Hizmetlerinden memnun olduğu belirlendi.
     Vatandaş memnuniyetini ve hizmet beklentilerini ölçmek amacıyla yıl içerisinde Trabzon Kent Konseyi tarafından yapılan anket sonuçları, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı ve kurum amirlerinin katılımıyla bir otelde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.
     Stratejik Yerel Yönetim Projesinin, Avrupa Birliği ve Türkiyenin ortak finansmanıyla yürütüldüğünü belirten Kent Konseyi Başkanı Yaylalı, proje kapsamında düzenlenen anket ile bin 485 evde 18 yaş üzerindeki vatandaşlarla görüşüldüğünü ifade etti.
     Çalışmada Türkiye İstatistik Kurumunun (TUİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerinden de yararlanıldığına işaret eden Yaylalı, Ankette katılanlarının yüzde 22si Trabzonun çocuk büyütmek için iyi bir şehir olmadığını, yüzde 19u yaşlılık dönemini geçirmek için iyi bir şehir olmadığı, yüzde 50si ise engellilerin rahat edebileceği bir şehir olmadığını düşünürken, buna karşılık yüzde 77si Trabzonda yaşamaktan, yüzde 73ü ise mahallelerinde yaşamaktan memnun olduğunu belirtti diye konuştu.
     Ankete katılanların yüzde 43nün otomobile sahip olduğunu, yüzde 59unun kendisine ait evi bulunduğunu ifade eden Yaylalı, şöyle devam etti:
     Anket sonuçlarına göre Trabzonluların en çok memnun oldukları iki hizmet 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve genel sağlık hizmetleri olduğu görülüyor. Doğalgaz hizmetleri ve otopark konusu ise vatandaşlardan en düşük not alan iki hizmet oldu. Hanelerin yüzde 10u son 1 yılda yaşadığı mağduriyetle ilgili emniyete başvurduklarını belirtirken başvuranların yüzde 43ü birimdeki işlemlerin uzun sürdüğünü belirtti. Katılımcıların yüzde 6sı hane üyelerinden birinin aslında polisin ilgilenmesi gereken bir durumla karşılaştığını ama polise başvurmadığını belirtirken bu durumla karşılaşanların yüzde 42si polisin önem vermeyeceğini düşündükleri için başvuru yapmadıklarını belirtti.
     Anket sonuçlarını değerlendiren Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise kendilerine yol gösterecek bir çalışma yapıldığını belirterek, Çeşitli alanlar değerlendirildi ve puanlandırıldı. Bunlardan doğalgaz ve otopark hizmetimiz 50 puanın altında kaldı. Doğalgazda bu yıl yatırım programında 25 milyonluk bir yatırım planlanmıştı. Yıl içerisinde yüklenici firma tarafından yatırım 9 milyon lirada kalabildi. Takibimiz ve ısrarlarımız ile bu rakam 13 milyona kadar yükseltildi. Otopark hizmetlerinde de tam istenilen noktada değiliz. Mutlaka toplu ulaşım konusunda insanlarımızında duyarlı olması gerekiyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda insanlar en çok 112 Acil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER