Trabzonda sigara yasağı denetimleri

Trabzonda sigara yasağı denetimleri -Bu yılın ilk 8 ayında kentte, sigara yasağı konusunda denetlenen bin iş yerinden 43üne para cezası uygulandı


TRABZON (A.A) - Trabzonda, bu yılın ilk 8 ayında, sigara yasağı konusunda denetlenen bin iş yerinden 43üne para cezası uygulandı.
     Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yaptığı yazılı açıklamada, sigaranın zararlarının herkes tarafından bilindiğini, Dünya Sağlık Örgütünün istatistiklerine göre, sigara içmenin dünya çapında bir problem haline geldiğini ifade ederek, Türkiyede Tütün Ürünlerinin Zararının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun sayesinde sigarayla mücadelede önemli mesafe alındığını belirtti.
     Kapalı mekanlarda sigara içmeyi yasaklayan bu kanun çerçevesinde Trabzonda da 37 kişiden oluşan ve herhangi bir ücret almayan İl Tütün Denetim Ekipleri ile Sağlık Müdürlüğü görevlilerinin denetimler yaptığını vurgulayan Kızılcık, 2012 yılının ilk 8 ayında il merkezindeki bin iş yerinin denetlendiğini bildirdi.
     Kızılcık, denetimlerde kurallara uymayan 43 iş yerine toplam 6 bin 618 lira para cezası uygulandığını kaydetti.
     Vatandaşların da sigara konusunda duyarlı olması gerektiğine dikkati çeken Kızılcık, kurallara uymayan mekanların SABİM Alo 184 ile BİMERe Alo 150 ya da Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğüne ihbar edilmesini istedi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzonda sigara yasağı denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER