Trabzonun fethinin 551. yıldönümü

Trabzonun fethinin 551. yıldönümü -Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Özellikle genç kuşaklarımızı tarih bilinciyle yetiştirmek zorundayız


TRABZON (A.A) - Trabzonun fethinin 551. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Fatih Parkındaki Fatih Sultan Mehmet büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan ve Zağnos Burcu önünde devam eden törene, Vali Recep Kızılcık, Garnizon Komutanı Kurmay Albay İlhami Erdil, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.
     Törende konuşan Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Fatih Sultan Mehmetin Trabzonu fethederek önemli bir miras bıraktığını belirterek, Bu topraklarda cihan padişahları yetişmiştir. Özellikle genç kuşaklarımızı tarih bilinciyle yetiştirmek zorundayız. Trabzonu fethederek bize miras bırakan Fatih Sultan Mehmetin geniş ufuklu devlet adamlığını, asil duruşunu, devlete ve millete hizmet için yola çıkanların iyi anlaması gerekiyor dedi.
     Trabzonun, fethinin ardından Osmanlı Devletinin doğudaki en önemli sancağı durumuna geldiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
     Tarihimizin en itibarlı şahsiyetlerinden, büyük devlet adamları Yavuz Sultan Selim Hanın valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman Hanın doğup büyüdüğü Trabzon, tarihindeki bu önemini hala devam ettirmenin şerefini taşımaktadır. Tarihi ticaret yolu olan İpek Yolunun Karadenize çıkış noktasında bulunan Trabzon, Orta Asya Cumhuriyetlerinin özgürlüğe kavuşmasından sonra eski itibarını kazanma noktasına gelmiştir. İnşallah dün olduğu gibi bugün de Trabzon, ülkemizin en önemli ticaret merkezlerinden biri haline gelecektir.
     Gümrükçüoğlu, fetihten 551 yıl sonra canları ve malları pahasına şehri fethedenlerin çocukları olarak, onlara yakışır azim ve kararlılık içerisinde olduklarını kaydetti.
     Konuşmaların ardından, resim, şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye girenlere, protokol mensuplarınca ödülleri verildi.
     Tören, halk oyunları gösterisi ve Trabzon Belediyesi Mehter Takımının konseriyle sona erdi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz / Asena Akçay
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Trabzonun fethinin 551. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER