Trabzonun ilk kabin memurları

Trabzonun ilk kabin memurları -SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Say: Trabzonda ikamet eden 7 kabin memurunu, eğitimlerinin ardından istihdam ederek Türkiyede bir ilki gerçekleştirdik


TRABZON (A.A) - SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Trabzonda ikamet eden 7 kabin memurunu, eğitimlerinin ardından istihdam ederek Türkiyede bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Say, SunExpressin direk uçuş gerçekleştirdiği yerler arasında bulunan Trabzonda ikamet eden kabin memurlarının göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında, SunExpressin sektörde 22 yılını doldurduğunu ve THYden sonraki en eski firma olduğunu belirtti.
     Trabzona, İzmirden bir yılda gerçekleştirilen sefer sayısının 661, son bir yılda gerçekleştirilen uçuş sayısının ise 6 bin 100 olduğunu ifade eden Say, Operasyonumuz Trabzon, Antalya, İstanbul Sabiha Gökçen ve İzmirden devam ettiği gibi, aynı zamanda yurt dışına da Trabzondan direk uçuşlar gerçekleştiriyoruz. Trabzonluların bu noktada hava yoluna teveccühleri çok fazla. Bizde elimizden geldiğince Trabzondan değişik noktalara daha fazla seferler gerçekleştirmek istiyoruz dedi.
     Say, hava yollarının İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir merkezli olarak uçtuklarını ve istihdamlarının tamamen bu bölgelerde olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Biz bir ilki Trabzonda başlattık. Trabzona uçuyoruz, Trabzondan da bir çok noktaya sefer düzenliyoruz, burada biletimizi satıyoruz ve gelirimizin yarısını buradan elde ediyoruz. Madem öyle dedik, Trabzonda ikamet eden 7 kabin memurunu, eğitimlerinin ardından istihdam ederek Türkiyede bir ilki gerçekleştirdik. Trabzonda bir hava yolunun adımının atılması da böylece başlamış oldu.
    
     -Bölgemiz alternatif turizmde ciddi potansiyele sahip-
    
     Trabzon Valisi Recep Kızılcık, İstanbul Ankara, İzmir ve Antalyadan sonra Trabzonun SunExpressin operasyon merkezi olmasının kentin marka değerine önemli katkı sağlayacağını belirterek, Bölgesel bazlı turizm ve kalkınma stratejimizi daha da güçlendiren bir uygulama olmuştur. Bu uygulama ile bölgemizin turizm potansiyelini uluslararası ve ulusal bazda erişilebilirliğini daha fazla artırma imkanını yakalamış bulunuyoruz dedi.
     Kızılcık, bölgenin alternatif turizm anlamında çok ciddi potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu güzelliklerin dünya insanlığı ile paylaşılabilmesi için tanıtım faaliyetleri yürütüyoruz. Tanıtım faaliyetleri sonucunda dünyadan ve ülkemizden bölgemize, şehrimize ciddi turistik anlamda ilginin uyandığını, bu destinasyonun öneminin daha da arttığını görmekteyiz. Bu potansiyeli buraya taşıyabilecek ulaşım imkanlarına kısa sürede gelecek olan misafirlerimizi buraya ulaştıracak ve buradan diğer bölgelere dağıtabilecek güçlü bir ulaşım ağına ihtiyacımız var.
     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, hizmetlerinden dolayı SunExpress yetkililerine bölge halkı adına teşekkür ederek, Bu hizmetlerin gelişmesiyle bölgemizin ulaşılabilirliği çok iyi noktalara taşınacak, bölgemizin turizm merkezi haline gelmesinde büyük destek sağlayacak dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Belediye Başkanı Gümrükcçüoğlu ve SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Say, göreve başlayan kabin memurlarını tebrik etti.
     (TY-MK-ZK)
<< Önceki Haber Trabzonun ilk kabin memurları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER