Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık

Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mazlum: Balıkçılarımızın, sürdürülebilir avcılık için yasaklara riayet edilmesi gerekir


TRABZON (A.A) - Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Mazlum, yeni av sezonunun açıldığını belirterek, Balıkçılarımızın, sürdürülebilir avcılık için yasaklara riayet edilmesi gerekir dedi.
     Mustafa Mazlum, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Nisanda başlayan av yasağının 1 Eylül tarihi itibariyle sona erdiğini ifade ederek, balıkçıların Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen 2012/65 Nolu tebliğ hükümlerine uymalarını istedi.
     Türkiye karasularında avlanan balığın yaklaşık yüzde 68inin Karadenizde yapıldığını, avlanan balığın yüzde 65ine yakınını da hamsinin oluşturduğunu söyleyen Mazlum, Balıkçılarımızın sürdürülebilir avcılık için yasaklara riayet edilmesi gerekir diye konuştu.
     Mazlum, balıkçıların, herhangi bir idari yaptırımla karşılaşmaması için tebliğ hükümleri doğrultusunda yapacakları avcılığın türüne göre avcılık izin belgelerini almaları gerektiğini de anlatarak, balıkçılara bereketli, verimli bir av sezonu diledi.
     Balıkçıları desteklediklerini de anlatan Mazlum, Bakanlığımız, gerek deniz balıkçısına gerekse kültür balıkçısına makine alet ve ekipman desteği, avcılıkta kullanılan balıkçı gemilerine de ÖTVsiz akaryakıt desteği sağlanmaktadır diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER