Trabzonspor

Trabzonspor-Beşiktaş maçından notlar -Teknik Direktör Tolunay Kafkas, geçen haftaki Kasımpaşa maçının ilk 11ine göre 5 oyuncu değişikliğine gitti -Beşiktaşta Oğuzhan ve Emre Özkan ilk 11de sahaya çıktı -Kaleci Mcgregorun


TRABZON (A.A) - Spor Toto Süper Ligde sahasında Beşiktaşı konuk eden Trabzonsporda, geçen hafta 2-0 kaybedilen Kasımpaşa maçının ilk 11ine göre 5 oyuncu değişikliği yapıldı.
     Kasımpaşa maçında forma giyen Abdullah, Giray, Celustka, Colman ve Sapara ilk 11de şans bulamazken bu oyuncuların yerine Bamba, Cech, Soner, Adrian ve Halil görev aldı.
     Bordo-mavili takımın teknik direktörü Tolunay Kafkas, Beşiktaş maçında özellikle savunma kurgusunda değişikliklere gitti. Geçen haftaki maçta orta alanda oynayan Serkanı savunmanın sağına çeken Kafkas, Bamba ve Mustafayı stoperde, sakatlığı geçen Cechi de savunmanın solunda oynattı. Böylece Kafkas, Mustafa hariç savunmada diğer mevkilerde oyuncu değişikliği yaptı.
    
     -Adrian ve Bamba, tekrar döndü-
    
     Trabzonsporda ligin 22. haftasındaki 3-0lık Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından Teknik Direktör Tolunay Kafkas tarafından forma şansı verilmeyen Adrian ve Bamba, Beşiktaş maçıyla tekrar formalarına kavuştu.
     Ligin 23. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında 18 kişilik maç kadrosuna alınmayan, Ziraat Türkiye Kupasındaki Medical Park Antalyaspor maçında yedek soyunan ancak oyuna giremeyen, son olarak da Kasımpaşa maçı için İstanbula giden kafilede yer alan ancak 18 kişilik kadroya alınmayan Adrian, 3 maç sonra ilk 11de görev aldı.
     Kafkasın Fenerbahçe maçından sonra hiç kadroya almadığı Bamba da Beşiktaş maçıyla formasına kavuşan bir başka oyuncu oldu.
     Orta alanda Adrian ile birlikte görev alan Soner Aydoğdu ise 11 hafta sonra ilk 11de sahaya çıktı.
    
     -Henriqueye ödül-
    
     Trabzoncell aboneleri ve facebook kullanıcılarının oyları sonucunda şubat ayının futbolcusu seçilen Paulo Henriqueye ödülü Beşiktaş maçı öncesinde verildi.
     Karşılaşmada ilk 11de sahaya çıkan forvet oyuncusu ödülünü bordo-mavili takımın eski gol krallarından Necmi Pereklinin elinden aldı.
    
     -Beşiktaşta Emre ve Oğuzhan sahada-
    
     Beşiktaşta Teknik Direktör Samet Aybaba, geçen haftaki Fenerbahçe derbisinin 11ine göre Gökhanın yerine Emre Özkanı, Velinin yerine ise Oğuzhanı sahaya sürdü.
     Sakatlığının ardından Fenerbahçe maçının son bölümlerinde oyuna giren ve en son 21. haftadaki Sanica Boru Elazığspor maçında ilk 11de sahaya çıkan Oğuzhan, 3 haftalık aradan sonra ilk 11de tekrar şans buldu.
     Ligin 18. haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ilk 11de sahaya çıkan Emre Özkan da 6 haftalık aradan sonra tekrar 11de sahaya çıktı.
     Beşiktaşta İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek, Uğur Boral, Hugo Almeida, Dentinho sakatlıkları nedeniyle takımda yer alamayan isimler oldu.
    
     -Son anda Cenk kalede-
    
     Beşiktaşta kaleci Mcgregor ısınırken sakatlanınca son anda kalede değişikliğe gidildi. Soyunma odasına gittikten sonra seremoniye çıkamayan bu futbolcunun yerine Cenk kaleye geçti.
     Genç kaleci Emre Metin de bunun üzerine 18 kişilik kadroya alınarak yedek kulübesinde yer aldı.
    
     -Holosko 200. maçına çıktı-
    
     Teknik Direktör Samet Aybaba tarafından ilk 11de görev verilen Slovak oyuncu Filip Holosko, ligdeki 200. maçına çıktı.
     Türkiye kariyerinde Beşiktaşın yanı sıra Manisaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor formaları giyen Holosko, Trabzonspor karşısında forma giyerek 2. dalyayı yaptı.
    
     -Taraftarlar fazla ilgi göstermedi-
    
     Ligde zor günler geçiren Trabzonsporda taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermediler. Hüseyin Avni Aker Stadyumu tribünlerinde yer yer boşluklar gözlenirken, yaklaşık 15 bin civarında bordo-mavili taraftar takıma destek verdi.
     Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, karşılaşmaya gelmezken bordo-mavili yöneticilerin büyük çoğunluğu protokol tribünde yer aldı. Trabzonspor Kulübünün eski başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak da maçı izleyenler arasında yer aldı.
     Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maç öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Aybabanın bulunduğu tribünü giderek siyah-beyazlı teknik adamla tokalaştı.
     Kale arkası tribündeki taraftarlar, maç öncesi Öldük her gün bin kere oynayın artık bir kere yazılı pankart açarak tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren bordo-mavili takımın futbolcularına seslendiler.
     Trabzonsporlu futbolcular sahaya Bize Her Yer Yeşilay pankartı ve Yeşilay logolu formalar ile çıkacak.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER