Trakya topraklarına can veren proje

Trakya topraklarına can veren proje -12.12.12de 112 Dev Eser toplu açılış töreni kapsamında başlatılan Sultanköy sulama projesi sayesinde Trakyadaki 78 bin dekar tarım alanı suyla buluşacak -DSİ 11. Bölge Müdürü Alg


EDİRNE (A.A) - Cihan Demirci - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla dün gerçekleştirilen 12.12.12de 112 Dev Eser toplu açılış töreni kapsamında başlatılan Sultanköy sulama projesi sayesinde Trakyadaki 78 bin dekar tarım alanı, suyla buluşacak.
     Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakyada uygulanacak Sultanköy Sulama Projesinin 435 milyon liralık büyük bir tesis olduğunu anlattı.
     Algın, uygulanacak alanın, hem bataklık hem de kurak karma bir bölge olduğunu ifade ederek, geçmiş yıllarda kurak bölgedeki çeltik çiftçisine Bulgaristandan alınan suyun verildiğini, projeyle birlikte Meriç Nehrinden çiftçinin ihtiyacını karşılayabilecek suyun aktarılacağını bildirdi.
     Bu projeyle birlikte dekar başına 600 lira artış beklediklerini dile getiren Algın, artık buğday ve arpa gibi sabit ürünler yerine sulu tarım ürünlerinin de yetiştirilebileceğini kaydetti.
    
     -Trakyanın çehresi değişecek-
    
     Algın, Trakyada 78 bin dekar tarım arazisinin suyla buluşacağı proje sayesinde, bölgedeki ürün çeşitliliği artarken, tarımda sulama sorunu giderilerek çiftçinin gelir seviyesinin yükseleceğini dile getirdi.
     Sultanköy Sulama Projesinin, Trakyanın tarımda çehresini değiştireceğini ifade eden Algın, Türkiyede tarımın da arasında bulunduğu birçok alanda kalkınmaya yönelik hızlı adımlar atıldığını kaydetti.
     Algın, bu projenin yanı sıra, Hamzabey ve Meriçte münferit sulamaların da mevcut olduğunu vurgulayarak, Yüksek kotlarda su garantisiyle beraber çiftçimiz meyvecilik ve sebzecilik gibi alanlara da yönelebilecek. 69 adet de sulamaya yönelik göletimiz mevcut diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Trakya topraklarına can veren proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER