Triatlon Federasyonu Genel Kuruluna iptal davası

Triatlon Federasyonu Genel Kuruluna iptal davası


ANKARA (A.A) - Kenan Çatalbaş tarafından Triatlon Federasyonu Olağan Genel Kurulunun iptal edilmesi için dava açıldı.
     Başkan adayı ve delege Kenan Çatalbaşın avukatı Osman Buldan, 5 Kasımda yapılan ve Hamdi Güneşin başkanlığa seçildiği Türkiye Triatlon Federasyonu Genel Kurulu için 22. Asliye Hukuk Mahkemesinde iptal davası açtı.
     Ulustaki Angora Otelde 5 Kasımda yapılan Triatlon Federasyonu Olağan Genel Kuruluna 176 delegeden 120si katılmış, Hamdi Güneş, 19 oyun boş çıktığı oylamada, 101 oyla yeniden başkanlığa seçilmişti.
     Genel Kurulda divan başkanlığına seçilen Hatip Çopur, federasyon yönetim kurulu üyesi Kenan Çatalbaşın adaylığının Spor Genel Müdürlüğünden gönderilen yazıda, Çatalbaş, tüzük hükmü uyarınca, adayların delege sayısının yüzde 15i olan 26 delege sayısına ulaşamamıştır. 29 kişi tarafından önerilen Çatalbaşın listesinde 9 imza mükerrer sayıldığı için bu sayı 20ye düşmüştür gerekçesiyle düştüğünü açıklamıştı.
     Kenan Çatalbaş ayrıca avukatı Buldan aracılığıyla 16 Kasımda Hamdi Güneş hakkında alım satım işlemlerinde mevzuat hükümlerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda da bulunmuştu.
    
     Muhabir: Musa Samur
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Triatlon Federasyonu Genel Kuruluna iptal davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER