TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Özdamar:

TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Özdamar: -Türkiyede ise uygunluk değerlendirme pazarı 1,5 milyar dolar, TSEnin faaliyet geliri ise 120 milyon dolardır


ANTALYA (A.A) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Akdeniz Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar, Türkiyede ise uygunluk değerlendirme pazarının 1,5 milyar dolar, TSEnin faaliyet gelirinin ise 120 milyon dolar olduğunu bildirdi.
     Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) arasında protokolü imzalanan eğitim ve belgelendirme projesi kapsamında Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar, dünya ticaretinde kalitenin önemine dikkati çekti.
     Dünyada yıllık ticaret hacminin 70 trilyon dolar, ülkeler arası ticaretin ise 16 trilyon dolar olduğunu belirten Özdamar, İslam ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 8 trilyon dolar, Türkiyenin ticaret hacminin ise 750 milyar dolar seviyesinde olduğunu anlattı.
     Dünyada belgelendirme pazarının hacminin 140 milyar dolar olduğuna vurgu yapan Özdamar Türkiyede ise uygunluk değerlendirme pazarı 1,5 milyar dolar, TSEnin faaliyet geliri ise 120 milyon dolardır. Bugün TSE sadece Türkiyede değil dünyanın birçok yerinde temsilcilikler açmıştır dedi.
     TSE ile TÜROFED arasında turizm sektöründeki tesislere kalite yönetim sistem belgesi verilmesi için protokol imzaladıklarını hatırlatan Özdamar, protokolün sektörün sorunlarının çözümüne yönelik ortak eylemler gerçekleştirilmesi, yurt içinde ve yurt dışında ortak belgelendirme gibi bir çok önemli konuyu kapsadığını bildirdi.
     Özdamar, toplantıda TSEnin Manavgatlı turizmcilere, kaymakamlık ve TÜROFED ile yapılan protokoller bağlamında yüzde 40a varan indirimlerle hizmetler vereceğini de sözlerine ekledi
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Özdamar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER