TSE Başkanı Hulusi Şentürk:

TSE Başkanı Hulusi Şentürk: -Helal belge alma konusunda geciken işletmeler, bunun bedelini gelirlerindeki azalma ile ödeyecekler -Türkiyenin 2023 vizyonunu yakalaması için küresel güç olabilecek şirketlere ihtiyacı var


KAYSERİ (A.A) - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Helal belge alma konusunda geciken işletmeler, bunun bedelini ticari gelirlerindeki azalma ile ödeyecekler dedi.
     Şentürk, Kayseri Şeker Fabrikasına TSE Helal Gıda Uygunluk Belgesi verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kayseri Şeker Fabrikasının kalite standartlarını artırma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.
     Şentürk, Türkiyenin 2023 vizyonunu yakalaması için küresel güç olabilecek şirketlere ihtiyacı var. Şirketlerin küresel güce ulaşması, verimli çalışma, marka üretme, kaliteyi artırma ve standartlara uymayla mümkün olabilir dedi.
     Kayseri Şeker Fabrikasına kaliteli ürün üretme ve bunları belgelendirme yolculuğunda başarı dileyen Şentürk, TSE olarak gerek eğitim, gerek denetim gerekse belgelendirme ihtiyaçlarında her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.
     Türkiyedeki büyük sanayi kuruluşlarının helal gıda sertifikası almaya başlamalarının sevindirici bir durum olduğunu belirten Şentürk, Artık işletmeler tarafından bu belgelerin alınmaya başlaması, standartlarını dünya standartları üzerine çekerek, dünya rekabetinde ben de varım diyebilecek konuma gelmeleri sevindirici bir durum dedi.
    
     -Helal belgesi almada geciken işletmeler bedel ödeyecek-
    
     Türkiyede işletmelerin helal belgeye karşı sessiz bir duruş sergilediğine dikkati çeken Şentürk, şöyle devam etti:
     İnsanlar ne oluyor diye bakmayı ve süreci izlemeyi tercih ediyor. Aslında izleyenler kaybetmekte olduklarının farkında değiller. Helal belge alma konusunda geciken işletmeler, bunun bedelini ticari gelirlerindeki azalma ile ödeyecekler. İnsanlar, kullandığı gıdanın hijyenik olduğu, dini anlamda bir sorun içermediği gibi konularda bilgi sahip olmak istiyor ve bu talep her geçen gün giderek artıyor. Helal gıdalı ürünlere de talep artıyor. Bugüne kadar 160ın üzerinde helal gıda belgesi verdik. Hedefimiz, insanımızın sağlıklı, güvenilir, hijyenik gıda maddelerine ulaşmalarını sağlayıp, tükettikleri gıdaların dini yönden de bir sakınca içermediğinin garantisini verebilmek.
     Şentürk, konuşmasının ardından Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akaya Helal Gıda Uygunluk Belgesini verdi.
     Törene, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Ticaret Odası Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber TSE Başkanı Hulusi Şentürk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER