TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum İl Temsilcisi

TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Yıldız: Mehmetçik Vakfı bağış toplayan değil, bağış kabul eden vakıftır


ERZURUM (A.A) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Necati Yıldız, Mehmetçik vakfının bağış toplayan değil, bağış kabul eden vakıf olduğunu söyledi.
     Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumda son veriler itibariyle 122 şehit, 109da gazi bulunduğunu ifade etti.
     Şehit yakınlarına çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirten Yıldız, şunları söyledi:
     Mehmetçik Vakfı bağış toplayan değil, bağış kabul eden vakıftır. Vakfımız ülkemizin ve milletimizin güvenliği için canlarını hiçe sayarak görev yapan erbaş ve erlerimizden şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybedenlerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere sosyal ve ekonomik destek sağlamak amacıyla 1982 yılında kurulmuştur. Erzurumda da bu anlamda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Şehit yakınlarına yardımlarımız devam ediyor ve şehitlerle ilgili mevlit programları düzenliyoruz dedi.
     Şehit olanların ailelerine vakıf aracılığıyla 31 bin 700 liralık yardım yapıldığını anımsatan Yıldız şöyle devam etti:
     Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaptığı vatan hizmeti esnasında, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere belirlenen esaslara göre ölüm ve maluliyet yardımı yapıyoruz. Gazi ve engelli Mehmetçiklerin kendilerine sürekli bakım yardımında bulunuyoruz. Söz konusu Mehmetçiklerin çocuklarına bakım ve öğrenim desteği sağlıyoruz
    
     Muhabir: Gamze İspirli
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber TSK Mehmetçik Vakfı Erzurum İl Temsilcisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER