TTSO değerlendirme toplantısı düzenledi

TTSO değerlendirme toplantısı düzenledi -TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu: Göreve geldiğimiz ilk gün şehrin gelişimi için odamızın yapacağı faaliyetlerle ilgili bir stratejik plan hazırladık. Bu plana bağlı olarak yapılmas


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Göreve geldiğimiz ilk gün şehrin gelişimi için odamızın yapacağı faaliyetlerle ilgili bir stratejik plan hazırladık. Bu plana bağlı olarak yapılması gerekenleri, bir eylem planı dahilinde hazırlayıp hayata geçirdik dedi.
     Hacısalihoğlu, 2009-2012 dönemini kapsayan faaliyetleriyle ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya, TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, TTSO Meclis Başkan Yardımcısı İbrahim Nalbant, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, yönetim kurulu üyeleri İsmail Öztürk, Erkut Çelebi, Tolga Avcı, Murat İskender, Selahattin Bektaş, Mustafa Zihni Serdar ve Özcan İlarslan katıldı.
     Hacısalihoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, odanın 2009-2012 arasında yaptığı çalışmaların medyada geniş yer bulduğunu ifade ederek, Göreve geldiğimiz ilk gün şehrin gelişimi için odamızın yapacağı faaliyetlerle ilgili bir stratejik plan hazırladık. Bu plana bağlı olarak yapılması gerekenleri, bir eylem planı dahilinde hazırlayıp hayata geçirdik. Elbette ki kişi ve kurumlar hiçbir zaman tek başına bir şey yapamazlar, bu çalışmalar şehrin birlikteliğiyle amacına ulaşır. Biz de bu prensip doğrultusunda şehrin paydaşlarıyla, önde gelenleriyle birlikte çalışmalarımızı yürüttük dedi.
     Oda üyelerinin dış pazarlara açılımına çok büyük önem verdiklerinin ifade eden Hacısalihoğlu, Rusyadan Amerikaya, İsveçten Arap ülkelerine kadar üyelerimizin dışa açılımı için projeler ve çalışmalar yürüttük. Artık dışa açılmak zorunluluğumuz vardır. Hedeflerimiz global ekonomiye bağlı olarak şekillenmeli. 7 bin üyemizden 200 civarında ihracatçı var. Bu rakam düşüktür. Bu sayıyı artırmalıyız, daha çok ihracatçımızı dış dünyaya açmalıyız diye konuştu.
     Hacısalihoğlu, Trabzonda lojistik merkez kurulmasının şehrin ekonomisi ve geleceği için çok önemli olduğunu, bu hedefin gerçekleşmesi için girişim ve çalışmaların devam ettiğini de kaydetti.
     TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ise odanın birlik ve beraberlik içinde, problemsiz bir 4 yılı geride bıraktığını belirtti.
     Trabzonun önemli bir şehir olduğunu, çok önemli kişiler yetiştirdiğini belirten Ulusoy, şehrin ağırlığının her yer ve ortamda hissedildiğini de vurgulayarak, Odaya bugüne kadar politika girmemesi beni en çok sevindiren konu olmuştur. Bu odamız için gurur verici bir durumdur dedi.
     Toplantıda 2009-2012 dönemi faaliyetlerinin anlatıldığı kısa film de gösterildi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber TTSO değerlendirme toplantısı düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER