TÜBİTAK Bilim Teknolojileri Fuarı

TÜBİTAK Bilim Teknolojileri Fuarı -TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde bin okulda başlatılan bilim sergileri kapsamında, Afyonkarahisardaki Şemsettin Karahisari Ortaokulunda "TÜBİTAK Bilim Teknolojileri Fuarı" açıldı (F


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Türkiye genelinde bin okulda başlatılan bilim sergileri kapsamında, Afyonkarahisardaki Şemsettin Karahisari Ortaokulunda TÜBİTAK Bilim Teknolojileri Fuarı açıldı.
     Matematik, teknoloji tasarım, Fen ve Teknoloji projelerinin yer aldığı fuarın açılışında konuşan okul müdürü Hamza Evlice, öğrencilerin akıllarını birleştirerek öğretmenlerinin rehberliğinde "TÜBİTAK Bilim Teknolojileri Fuarı kapsamında projelerini ortaya koyduklarını söyledi.
     Evlice, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
     Okul öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları gösterilerinin ardından, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Okcin Akşit ve diğer protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı gerçekleştirildi.
    
     -z-kütüphane açıldı-
    
     Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokolle faaliyete geçirilen "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Türk Anneler Derneği Afyonkarahisar Şubesinin katkılarıyla okula kazandırılan zenginleştirilmiş kütüphanenin (z-kütüphane) açılışı da gerçekleştirildi.
     Bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar çocukların ilgisini çekebilecek birçok materyalin bulunduğu z-kütüphanede, renkli, farklı raf modelli kitaplıklar, kentin kültürünü anlatan çalışmalara da yer verildiği belirtildi.
     Güncel çocuk edebiyatı kitapları, satranç, oyuncaklar, öğrenme ve zeka oyunları, CD, DVD ve bilgisayar oyunlarıyla filmlere ulaşılabilen bu kütüphanede, ziyaretçilerin konforu için yer minderleri, koltuk, kanepe gibi rahat oturma yerlerinin de bulunduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TÜBİTAK Bilim Teknolojileri Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER