TÜGİAD Ankara Başkanı Aydın:

TÜGİAD Ankara Başkanı Aydın: -Başkent ekonomisini 2013 yılında da inşaat sektörü sırtlayacak gibi görünüyor -TÜGİAD Ankara olarak sunacağımız yeni projelerle, Başkenti marka kent haline getirmekte kararlıyız (Fotoğr


ANKARA (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın, Başkent ekonomisini 2013 yılında da inşaat sektörü sırtlamasını öngördüklerini belirterek, TÜGİAD Ankara olarak sunacağımız yeni projelerle, Başkenti marka kent haline getirmekte kararlıyız dedi.
     Aydın, yeni yıl dolayısıyla yaptığı açıklamada, 2012de finans merkezlerinin İstanbula taşınmasının kendilerini tedirgin ettiğini belirtti. Bu kararın kendine göre haklı gerekçeleri olmakla beraber kamuoyunda Ankaranın boşta kalacağına dair öngörü oluştuğunu kaydeden Aydın, bu durumun Ankaraya yatırım yapmak isteyen kesimleri tedirgin ettiğini ifade etti.
     Ankaranın Türk müteahhitlik sektöründe önemli bir yeri olduğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
     Ankarada inşasına başlanan yeni konut projeleri, İstanbul ile yarışır duruma geldi. İhracatta da kıpırdama oldu. 2012nin ilk 11 ayında 6 milyar doların üzerinde Ankaradan ihracat yapıldı. Bu rakam Ankara için yeterli değil ancak, ihraç ürünlerine bakıldığında ağırlıklı olarak ileri teknoloji ürünleri olduğunu görüyoruz. Türkiyenin ihraç ürünlerinde ton başı elde edilen gelir bin 600 dolar iken, bu rakam Ankarada 23 bin 500 dolar. Eskişehir ve Konya ile entegre olan Ankara, savunma sanayinin merkezi oldu.
     Aydın, cari açığın 2012de bir miktar gerilese de ekonomiyi hala tehdit ettiğini savunarak, cari açıkla mücadele konusunda yerli üretimin teşvik edilmesini de istedi.
    
     -2013 yılında Ankarada iş hayatına dair öngörüler-
    
     Aydın, 2013 yılında sadece Ankarada değil tüm iş dünyasında bir takım kaygıların hakim olduğunu ifade ederek, bunların hem yerel hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 2014e kadar süreceğini tahmin ettiklerini kaydetti.
     Başkent ekonomisini 2013de inşaat sektörünün sırtlayacak gibi göründüğünü bildiren Aydın, Afet Yasasının çıkması ile birlikte kentsel dönüşümün hız kazanmasını bekliyoruz. TÜGİAD olarak kentsel dönüşümü çok önemsiyor ve destekliyoruz dedi.
     Aydın, TÜGİAD Ankara olarak sunacakları yeni projelerle, Başkenti marka kent haline getirmekte kararlı olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Turizm yatırımlarının desteklenmesi için yoğun gayret göstereceğiz. Ankara kalkışlı yurt dışı uçak seferlerinin artırılması konusunda bir girişim başlattık, 2013de de bu konunun takipçisi olacağız. Sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vereceğiz.
     TÜGİAD Ankara Kadın Platformu üyelerinin TÜGİAD Köyü Umutlar Sönmesin projesinin uygulama alanı olarak Gölbaşının Selametli Köyü seçildi. Projenin başarısı için TÜGİAD Ankara yönetim kurulu olarak kadın platformunu destekleyeceğiz.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber TÜGİAD Ankara Başkanı Aydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER